Więcej zszywek z tablicy

Smakołyki

MAXI KING CIASTO 

SKLADNIK...
Jabłkowe róże w cieście fra...
Sernik oreo ilovebake.pl
Zapiekane bułeczki z jajkam...
składniki:
1 opakowanie chl...
Ciasto Kinder Pingui
foremk...
Włoski kociołek błyskawiczn...
Piersi kurczaka faszerowane...
Deser waniliowo-czekoladowy...
bułeczka z parówka z ciasta...
ciasto orzechowo - kokosowe...
TRADYCYJNY MURZYNEK, WILGOT...
Tarta z bananami i kremem b...
...
ciasto - krówka
NALEŚNIKI Z JABŁKAMI W POSY...
babeczki czekoladowe
Zapiekane naleśniki
O MATKO JAKIE PYSZNE! Jak p...
Zapiekanka z tortellini!
jabko, pekany lub inne orze...
BOSKIE CIASTO "BOUNTY&...
OBŁĘDNE CIASTO FERRERO ROCH...
Drożdżowe rogaliki
Czekoladowe ciasto Sebastiana
Dietetyczne ciasto dyniowe ...

Więcej zszywek ze źródła

www.ciastkowylab.pl

Proste ciasto z jagodami - ... Sernik jagodowy na zimno - ... Tarta z jabłkami w karmelu ... Ciasto drożdżowe z agrestem... Muffiny z truskawkami na ma... Ciasto z truskawkami, kreme... Bardzo szybki i prosty kokt... Drożdżowe wieńce z dżemem m... Obłędne ciasto dyniowe z ja...

Jabłkowe róże w cieście francuskim


Składniki
2 blaty gotowego ciasta francuskiego
4 jabłka
2 łyżki dżemu morelowego
2 łyżki cukru
1 cytryna (sok)

Sposób przygotowania
Ciasto francuskie wyciągnąć z lodówki na około 10 minut przed przystąpieniem do przygotowywania ciastek. W międzyczasie umyć jabłka, przekroić na połówki i pozbawić gniazd nasiennych. NIE obierać ze skórki! Połówki jabłek pokroić na plasterki o szerokości około 2 mm.
Pokrojone jabłka umieścić w rondelku, zalać sokiem z cytryny, posypać cukrem i zalać wrzątkiem. Rondelek z jabłkami umieścić na palniku i całość doprowadzić jedynie do wrzenia. Owoce odcedcić od soku, którego w żadnym wypadku nie należy wylewać, a wręcz trzeba wypić :)
Ciasto francuskie rozwinąć i rozwałkować do uzyskania odrobinę cieńszego blatu. Każdy z blatów ciasta pokroić na 6 pasków (jak na zdjęciu poniżej).
Ciasto francuskie smarować odrobiną dżemu morelowego i układać plasterki jabłek w taki sposób aby każdy następny plasterek nachodził na połowę poprzedniego. Jabłka mają zostać poukładane na połowie szerokości paska (jak na zdjęciu poniżej).
Jabłka przykryć pozostałą połową ciasta francuskiego, delikatnie przycisnąć i zwijać w rulon. Powstałe różyczki ułożyć w formie do pieczenia muffinów - w ten sposób nie stracą swojego kształtu.
Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

karolinaogorek123

to są brzoskwinie czy jabłka ???

1.05 o 16:10       |  Pokaż odpowiedzi

Olka_54

To chyba brzoskwinie tak apropo

30.04 o 22:55    | 

rudy_lis

Niestety nie rozumiesz szału na to. Ciastka wychodzą bardzo niesmaczne

27.04 o 16:58    |  Pokaż odpowiedzi

klaudyna999

Fajny przepis!

22.04 o 16:16    | 

asiak8

śliczne,smaczne....ideał!!!

20.04 o 20:45   1  | 

edytaEL

robiłam z brzoskwinia tez pycha :)

17.04 o 19:08    | 

MaJe_CzKa222

justyniana, zgadzam się z Tobą :)

17.04 o 14:03       | 

justyniana

Pyszne ! Łatwe do zrobienia :-) pięknie wygląda, a jak smakuje :-)

17.04 o 9:11   1  | 

MaJe_CzKa222

jestesmodna, uwierz , że to nic trudnego. Zanim się podjęłam zrobienia tego pomyslałam sobie " nie to nie dla mnie " ale potem przyszło mi na myśl pewne powiedzenie . No kto jak nie ja :) spróbowałam , zrobiłam i to już chyba z dobre 5 razy i wszystkim smakowało . Wystarczy uwierzyć w siebie .Sprobuj i daj znać jak wyszły :) Pozdrawiam !

15.04 o 21:48       | 

jestesmodna

Wygląda smakowicie! Niestety ja nie umiała bym takiego zrobić :(

15.04 o 14:08    | 
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY