Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Malinowa Chmurka Składniki ...
smaczne bukiety
SMERFETKA - CIASTO BEZ PIEC...
Jogurtowe muffinki z truska...
Jabłkowe róże w cieście fra...
namiot tipi
Przystawki
No to sposób na obraz. Robi...
schody z oświetleniem led
Exploding box!
lodówka pomalowana farbą do...
hfhhgh
domek pod schodami
....
....
///
ciasto francuskie + szynka ...
10 pomysłów jak wykorzystać...

Więcej zszywek ze źródła

www.ciastkowylab.pl

Ciasto z truskawkami, kreme... Proste ciasto z jagodami - ... Sernik jagodowy na zimno - ... Tarta z jabłkami w karmelu ... Ciasto drożdżowe z agrestem... Muffiny z truskawkami na ma... Ciasto z truskawkami, kreme... Bardzo szybki i prosty kokt... Drożdżowe wieńce z dżemem m...
malgosia88_00

malgosia88_00

Dodane 24.04 o 17:11 z

www.ciastkowylab.pl

Obserwuj

Jabłkowe róże w cieście francuskim


Składniki
2 blaty gotowego ciasta francuskiego
4 jabłka
2 łyżki dżemu morelowego
2 łyżki cukru
1 cytryna (sok)

Sposób przygotowania
Ciasto francuskie wyciągnąć z lodówki na około 10 minut przed przystąpieniem do przygotowywania ciastek. W międzyczasie umyć jabłka, przekroić na połówki i pozbawić gniazd nasiennych. NIE obierać ze skórki! Połówki jabłek pokroić na plasterki o szerokości około 2 mm.
Pokrojone jabłka umieścić w rondelku, zalać sokiem z cytryny, posypać cukrem i zalać wrzątkiem. Rondelek z jabłkami umieścić na palniku i całość doprowadzić jedynie do wrzenia. Owoce odcedcić od soku, którego w żadnym wypadku nie należy wylewać, a wręcz trzeba wypić :)
Ciasto francuskie rozwinąć i rozwałkować do uzyskania odrobinę cieńszego blatu. Każdy z blatów ciasta pokroić na 6 pasków (jak na zdjęciu poniżej).
Ciasto francuskie smarować odrobiną dżemu morelowego i układać plasterki jabłek w taki sposób aby każdy następny plasterek nachodził na połowę poprzedniego. Jabłka mają zostać poukładane na połowie szerokości paska (jak na zdjęciu poniżej).
Jabłka przykryć pozostałą połową ciasta francuskiego, delikatnie przycisnąć i zwijać w rulon. Powstałe różyczki ułożyć w formie do pieczenia muffinów - w ten sposób nie stracą swojego kształtu.
Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzonko Cooking <3 KUCHNIA Ciasteczka +9 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

karolinaogorek123

to są brzoskwinie czy jabłka ???

 |  1.05 o 16:10   Pokaż odpowiedzi

Olka_54

To chyba brzoskwinie tak apropo

 |  30.04 o 22:55  

rudy_lis

Niestety nie rozumiesz szału na to. Ciastka wychodzą bardzo niesmaczne

 |  27.04 o 16:58   Pokaż odpowiedzi

klaudyna999

Fajny przepis!

 |  22.04 o 16:16  

asiak8

śliczne,smaczne....ideał!!!

1  |  20.04 o 20:45  

edytaEL

robiłam z brzoskwinia tez pycha :)

 |  17.04 o 19:08  

MaJe_CzKa222

justyniana, zgadzam się z Tobą :)

 |  17.04 o 14:03  

justyniana

Pyszne ! Łatwe do zrobienia :-) pięknie wygląda, a jak smakuje :-)

1  |  17.04 o 9:11  

MaJe_CzKa222

jestesmodna, uwierz , że to nic trudnego. Zanim się podjęłam zrobienia tego pomyslałam sobie " nie to nie dla mnie " ale potem przyszło mi na myśl pewne powiedzenie . No kto jak nie ja :) spróbowałam , zrobiłam i to już chyba z dobre 5 razy i wszystkim smakowało . Wystarczy uwierzyć w siebie .Sprobuj i daj znać jak wyszły :) Pozdrawiam !

 |  15.04 o 21:48  

jestesmodna

Wygląda smakowicie! Niestety ja nie umiała bym takiego zrobić :(

 |  15.04 o 14:08  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: