JAGLANE BOUNTY Co trzeba mieć: *1 szklanka suchej
kaszy jaglanej *2 szklanki mleka roślinnego np. kokosowego (użyłam sojowego i też było pycha) *2 szklanki zimnej wody *100 g wiórek kokosowych *3 łyżki ksylitolu (dałam 2 ) *gorzka czekolada (ja dodałam jeszcze kilka kostek mlecznej dla smaku) Co trzeba zrobić Wsypać do garnka szklankę kaszy. Dolać mleko i wodę. Gotować około 15-20 minut aż powstanie lekka "papka". Dodać do kaszy ksylitol i wiórki kokosowe i dobrze wymieszać. Odstawić kaszę, by troszkę się ostudziła, w tym czasie przygotować polewę z czekolady gorzkiej i w moim przypadku również mlecznej. Przy rozpuszczaniu najlepiej dodać trochę oleju kokosowego. Nałożyć do słoiczka na zmianę kaszę i polewę. Odczekać chwilę aż polewa troszkę zastygnie i nałóżyć kolejną warstwę kaszy. Na koniec polać deser rozpuszczoną czekoladą. Gotowy deser wstawić do lodówki, najlepiej na noc i gotowe
Użytkownicy także przypinają: