JAGLANE BOUNTY
Co trzeba mieć:
*1 szklanka suchej kaszy jaglanej
*2 szklanki mleka roślinnego np. kokosowego (użyłam sojowego i też było pycha)
*2 szklanki zimnej wody
*100 g wiórek kokosowych
*3 łyżki ksylitolu (dałam 2 )
*gorzka czekolada (ja dodałam jeszcze kilka kostek mlecznej dla smaku)
Co trzeba zrobić
Wsypać do garnka szklankę kaszy. Dolać mleko i wodę. Gotować około 15-20 minut aż powstanie lekka "papka".
Dodać do kaszy ksylitol i wiórki kokosowe i dobrze wymieszać.
Odstawić kaszę, by troszkę się ostudziła, w tym czasie przygotować polewę z czekolady gorzkiej i w moim przypadku również mlecznej. Przy rozpuszczaniu najlepiej dodać trochę oleju kokosowego.
Nałożyć do słoiczka na zmianę kaszę i polewę. Odczekać chwilę aż polewa troszkę zastygnie i nałóżyć kolejną warstwę kaszy. Na koniec polać deser rozpuszczoną czekoladą.
Gotowy deser wstawić do lodówki, najlepiej na noc i gotowe
Użytkownicy także przypinają: