Elementy literatury antyku i mitologii w utworach polskich romantyków


Więcej zszywek z tablicy

deser

Ciasto Twix bez pieczenia! ...
JAGLANE BOUNTY
Co trzeba mi...
Fit sernik z serków wiejskich
Bananowo-jaglankowe brownie
Brzoskwiniowy sernik na zim...
sernik na zimno z białą cze...
Tarta z malinami
Sernik z mascarpone i malin...
Sernik na zimno z serków ho...
Ciasto w 5 minut, czyli ban...
Domowe ciasto Milky Way bez...
SERNIK STRACIATELLA BEZ PIE...
dietetyczny sernik :) cała ...
TĘCZOWA BABKA GALARETKOWA
wiolka0395

wiolka0395 od Fabuleux

Dodane 23.09 o 21:42
Obserwuj
JAGLANE BOUNTY
Co trzeba mieć:
*1 szklanka suchej kaszy jaglanej 
*2 szklanki mleka roślinnego np. kokosowego (użyłam sojowego i też było pycha)
*2 szklanki zimnej wody
*100 g wiórek kokosowych
*3 łyżki ksylitolu (dałam 2 )
*gorzka czekolada (ja dodałam jeszcze kilka kostek mlecznej dla smaku)
Co trzeba zrobić 
Wsypać do garnka szklankę kaszy. Dolać mleko i wodę. Gotować około 15-20 minut aż powstanie lekka "papka".
Dodać do kaszy ksylitol i wiórki kokosowe i dobrze wymieszać.
Odstawić kaszę, by troszkę się ostudziła, w tym czasie przygotować polewę z czekolady gorzkiej i w moim przypadku również mlecznej. Przy rozpuszczaniu najlepiej dodać trochę oleju kokosowego.
Nałożyć do słoiczka na zmianę kaszę i polewę. Odczekać chwilę aż polewa troszkę zastygnie i nałóżyć kolejną warstwę kaszy. Na koniec polać deser rozpuszczoną czekoladą. 
Gotowy deser wstawić do lodówki, najlepiej na noc i gotowe

JAGLANE BOUNTY

Co trzeba mieć:
*1 szklanka suchej kaszy jaglanej
*2 szklanki mleka roślinnego np. kokosowego (użyłam sojowego i też było pycha)
*2 szklanki zimnej wody
*100 g wiórek kokosowych
*3 łyżki ksylitolu (dałam 2 )
*gorzka czekolada (ja dodałam jeszcze kilka kostek mlecznej dla smaku)
Co trzeba zrobić
Wsypać do garnka szklankę kaszy. Dolać mleko i wodę. Gotować około 15-20 minut aż powstanie lekka "papka".
Dodać do kaszy ksylitol i wiórki kokosowe i dobrze wymieszać.
Odstawić kaszę, by troszkę się ostudziła, w tym czasie przygotować polewę z czekolady gorzkiej i w moim przypadku również mlecznej. Przy rozpuszczaniu najlepiej dodać trochę oleju kokosowego.
Nałożyć do słoiczka na zmianę kaszę i polewę. Odczekać chwilę aż polewa troszkę zastygnie i nałóżyć kolejną warstwę kaszy. Na koniec polać deser rozpuszczoną czekoladą.
Gotowy deser wstawić do lodówki, najlepiej na noc i gotowe

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: