JAGLANE MINI NAPOLEONKI
kasza jaglana 1 szklanka
mleko roślinne waniliowe
3,5 szklanki
herbatniki do wyłożenia formy i przykrycia ciasta
1. 1 szklankę kaszy jaglanej dokładnie przepłukuję wodą. Zalewam 2,5 szklankami mleka roślinnego waniliowego (u mnie sojowe) i gotuję, aż kasza będzie bardzo miękka (około 20 minut).
2. W międzyczasie formę do ciasta (u mnie 35 x 25 cm) wykładam herbatnikami.
3. Do kaszy dodaję jeszcze jedną szklankę mleka i blenduję na gładką masę. (Jeśli lubicie bardzo słodkie desery, masę możecie dosłodzić).
4.Masą zalewam herbatniki.
Przykrywam kolejną warstwą herbatników.
5.Po ostygnięciu wstawiam do lodówki na min. 2 godziny.
6. Kroję w kwadraty lub prostokąty.
Polubili:
anitboska
poziomkaziomka
autsajderkaa
katy_katy
agnieszka112694
patka1603
Haszysz
Anca__
madaa97
lubieciastka246
oraz 15 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają:
2
1
0
[Tags] Drożdżowe zajączki na Wielkanoc w tym w ...
fotoamator Pięknie wyglądają i pewnie są smaczne.
proporczyk
a czy można dodać zwykłe mleko ?:)