Czytanie sercem: Skawiński podczas lektury „Pana Tadeusza”


Więcej zszywek z tablicy

Garowanie <3

sosy
chipsy-serowo-czosnkowe-z-t...
Kostka orzechowo-kakaowa (b...
Mini serniczki z czekoladą
Rocher - szybkie ciasto bez...
Bananowy omlet
Ewy Chodakow...
Grzanki z mozzarellą
Ten deser bananowo-karmelow...
Duszonka z grzybami, marche...
Krakersik  Składniki:  2 op...
EKSPRESOWE CIASTO SNIEŻNY P...
Ziemniaki w marynacie jogur...
ekstra Sernik Raffaello na ...
Ptasie mleczko z chia
Skład...
Przepis na PTASIE MLECZKO!!...
Boskie ciasto "Kokosan...
Makaron ze Szpinakiem, Susz...
Deser Raffaello w słoiczku ...
Składniki
Ciasto:
450 g mro...
Makaron z warzywami
sushi bowl, czyli wiosenna ...
BLOK KOKOSOWO-JAGODOWO-MALI...
roladki, jak to zrobić
Ciasto bananowe bez pieczenia
Mojito truskawkowe

Składni...
Włoska pomidorowo-szpinakow...
Aguszcze

Aguszcze

Dodane 1.03 o 19:25
Obserwuj

JAGLANE MINI NAPOLEONKI


kasza jaglana 1 szklanka
mleko roślinne waniliowe
3,5 szklanki
herbatniki do wyłożenia formy i przykrycia ciasta


1. 1 szklankę kaszy jaglanej dokładnie przepłukuję wodą. Zalewam 2,5 szklankami mleka roślinnego waniliowego (u mnie sojowe) i gotuję, aż kasza będzie bardzo miękka (około 20 minut).
2. W międzyczasie formę do ciasta (u mnie 35 x 25 cm) wykładam herbatnikami.
3. Do kaszy dodaję jeszcze jedną szklankę mleka i blenduję na gładką masę. (Jeśli lubicie bardzo słodkie desery, masę możecie dosłodzić).
4.Masą zalewam herbatniki.
Przykrywam kolejną warstwą herbatników.
5.Po ostygnięciu wstawiam do lodówki na min. 2 godziny.
6. Kroję w kwadraty lub prostokąty.

Zgłoś naruszenie

proporczyk

a czy można dodać zwykłe mleko ?:)

 |  1.03 o 19:44   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: