Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Ciasto Śnieżny puch

 Skład...
...
Czosnkowy kurczak w chipsac...
Tarta z bananami i kremem b...
Dietetyczny kurczak z broku...
Słodkie różyczki do kawy lu...
Skladniki: 500 g makaronu r...
Już wiem co zrobić gdy zost...
Jagodowa bułka
Dla ilu osób...
Bruschetta Składniki: bagie...
SKŁADNIKI: 1 kg serka homog...
Makaron z kurczakiem, mozza...
Zapiekane ziemniaczki z czo...
Składniki (wyszło 9 kotletó...
Ryż smażony z kurczakiem i ...
Makaron z serem po amerykań...
Roladki z kurczaka z fasolk...
Sałatka z paluszkami krabow...
SKŁADNIKI: 1 op. ryżu (ok. ...
Składniki: - 1 szkl. ryżu -...
SKŁADNIKI: 6 średniej wielk...
Podlasie słynie z baby ziem...
Kolejną perełką kuchni Podl...
Placki z serka Danio❤️ sere...
Spaghetti z owocami morza (...
Kalafior zapiekany pod sero...
zaeli

zaeli od ifka3

Dodane 1.08 o 20:33
Obserwuj
Jagodowa bułka
Dla ilu osób: 10 porcji
Składniki
3 duże rogale, pokrojone 
1 szklanka świeżych lub mrożonych jagód
1 opakowanie twarogu
⅔ szklanki cukru
2 jajka
1 łyżeczka wanilii
1 szklanka mleka
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do ok.175 stopni C.
Umieść rogale w blaszce do pieczenia. Posypać jagodami.
Zmiksować twaróg, cukier, jajka i wanilię w średniej misce. Stopniowo dodawać mleko, mieszając  dobrze po każdym dodaniu. Wylać równomiernie na kawałki croissanta. Odstawić na 20 minut.
Piec w temperaturze 175 ° C przez 35 do 40 minut lub do uzyskania złotego koloru. Można przykryć folią przez ostatnie 10 minut, jeśli wierzchołki są zbyt rumiane.
Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem.

Jagodowa bułka

Dla ilu osób: 10 porcji
Składniki
3 duże rogale, pokrojone
1 szklanka świeżych lub mrożonych jagód
1 opakowanie twarogu
⅔ szklanki cukru
2 jajka
1 łyżeczka wanilii
1 szklanka mleka
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do ok.175 stopni C.
Umieść rogale w blaszce do pieczenia. Posypać jagodami.
Zmiksować twaróg, cukier, jajka i wanilię w średniej misce. Stopniowo dodawać mleko, mieszając dobrze po każdym dodaniu. Wylać równomiernie na kawałki croissanta. Odstawić na 20 minut.
Piec w temperaturze 175 ° C przez 35 do 40 minut lub do uzyskania złotego koloru. Można przykryć folią przez ostatnie 10 minut, jeśli wierzchołki są zbyt rumiane.
Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
slodkosci Kuchnia przepisy Pyszności +102 innych
Zgłoś naruszenie

buzzer

bardzo podobne do puddingu chlebowego :)

 |  4.08 o 16:50  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: