Więcej zszywek z tablicy

Deser

Tiramisu

    Mascarpone - ...
Jaglanka z bananem i masłem...
Mus czekoladowy z awokado

...
Ananasy w cieście

    mąka...
Owsianka z kawą zbożową



...
Pyszny mus z białej czekola...
Deser czereśniowy na skos 
...
Szybki deser z malinami 

 ...
Porzeczkowe lody z sosem ba...
Przezroczysty deser arbuzow...
Klasyczna waniliowa Panna C...
Creme patissiere 

Creme pa...
Jak zrobić lody z zielonej ...
Jak zrobić lody bez maszynk...
Lody z truskawkami
Jak zrob...
Jak zrobić lody domowym spo...
Jak zrobić lody z jajek?

T...
Lody malinowe bez maszyny

...
TRUSKAWKOWA OWSIANKA

Skład...
Domowa biała czekolada z ka...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Domowe żelki

Żelki z soku ...
Kogel mogel z musem truskaw...
Krem budyniowy pyszny i pus...
Czekoladowy krem na bazie ś...
Krem maślany na bezie szwaj...

Więcej zszywek ze źródła

tipy.interia.pl

pieczone polędwiczki wieprzowe ciasto francuskie a'la... Jak uprawiać zioła uwzględn... Jak zrobić lody z zielonej ... Jak zrobić lody bez maszynk... Lody z truskawkami
Jak zrob... Jak zrobić lody domowym spo... Jak zrobić lody z jajek?

T... Banany w karmelu z herbatni...
kawka1

kawka1

Dodane 14.05 o 5:30 z

tipy.interia.pl

Obserwuj

Jak zrobić lody domowym sposobem?



Warto przygotować je w domu z własnych sprawdzonych produktów, mamy wtedy pewność, że składają się z samych sprawdzonych i naturalnych składników. Mamy wtedy pełny wybór, co do smaków i dodatków.

3 jajka - najlepiej takie ze wsi, od grzebiącej kurki, ważne też aby były świeże
* 0,5 litra śmietany kremówki
* niepełna szklanka cukru
* cukier waniliowy

Rozdzielamy żółtka i białka, i wlewamy je do osobnych miseczek.
3
Białka wraz z połową cukru ubijamy na sztywną pianę, przy pomocy miksera.
4
Następnie dodajemy do piany żółtka i ubijamy dalej.
5
Masę dolewamy do schłodzonej śmietanki z resztą cukru i cukrem waniliowym i dalej ubijamy, do czasu, aż masa stanie się gęsta.
6
Teraz najprzyjemniejsze, czyli dodawanie smaku naszym lodom. Możemy użyć czekolady, owoców, dżemów, bakalii itp. Wybór smaków jest absolutnie zależny od nas, możemy wybrać kilka i porozkładać masę do kilku różnych pudełek, do każdego dorzucając inne dodatki np. rozpuszczoną kawę, truskawki i wanilię. Otrzymamy trzy wspaniałe smaki i trzy piękne kolory.
7
Lody przekładamy do pudełka i wkładamy do zamrażalnika. Od czasu do czasu powinno się wyjąć pudełko i zamieszać zamarzającą masę, aby lody pozostały puszyste. Czas zamrażania zależy od ilości lodów, wiadomo że jeśli stworzymy jeden smak w dużym pudełku, sprawa potrwa dłużej niż kilka smaków porozkładanych na mniejsze pudełka.
8
Gdy mamy gotowe lody, nakładamy je specjalna łyżką do tworzenia kulek do ładnych pucharków, całość dekorujemy domową bitą śmietaną, świeżymi owocami, słodkimi rurkami i ajerkoniakiem.
Pyszne, kolorowe i kaloryczne, czyli to co uwielbia każdy! Możemy być pewni, że taki w pełni przygotowany własnymi rękami deser, zrobi wrażenie na każdym.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY