Więcej zszywek z tablicy

Deser

Tiramisu

    Mascarpone - ...
Jaglanka z bananem i masłem...
Mus czekoladowy z awokado

...
Ananasy w cieście

    mąka...
Owsianka z kawą zbożową



...
Pyszny mus z białej czekola...
Deser czereśniowy na skos 
...
Szybki deser z malinami 

 ...
Porzeczkowe lody z sosem ba...
Przezroczysty deser arbuzow...
Klasyczna waniliowa Panna C...
Creme patissiere 

Creme pa...
Jak zrobić lody z zielonej ...
Jak zrobić lody bez maszynk...
Lody z truskawkami
Jak zrob...
Jak zrobić lody domowym spo...
Jak zrobić lody z jajek?

T...
Lody malinowe bez maszyny

...
TRUSKAWKOWA OWSIANKA

Skład...
Domowa biała czekolada z ka...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Domowe żelki

Żelki z soku ...
Kogel mogel z musem truskaw...
Krem budyniowy pyszny i pus...
Czekoladowy krem na bazie ś...
Krem maślany na bezie szwaj...

Więcej zszywek ze źródła

tipy.interia.pl

pieczone polędwiczki wieprzowe ciasto francuskie a'la... Jak uprawiać zioła uwzględn... Jak zrobić lody z zielonej ... Jak zrobić lody bez maszynk... Lody z truskawkami
Jak zrob... Jak zrobić lody domowym spo... Jak zrobić lody z jajek?

T... Banany w karmelu z herbatni...
kawka1

kawka1

Dodane 14.05 o 5:43 z

tipy.interia.pl

Obserwuj

Jak zrobić lody z zielonej herbaty?



2-3 łyżki zielonej herbaty matcha, 2/3 szklanki cukru, 3 żółtka, 2 szklanki śmietany 12%
1
W rondelku za pomocą trzepaczki zmieszaj zieloną herbatę, cukier i żółtka.
2
Dodaj 1 szklankę podgrzanej śmietany. Wlewaj ją powoli, cały czas mieszając.
3
Podgrzej całość na małym ogniu, powoli dodając drugą szklankę śmietany.
4
Gdy masa zgęstnieje na tyle, żeby przywierać do łyżki i zacznie się pienić, zdejmij rondel z ognia.
5
Pozostaw masę do całkowitego wystygnięcia, a następnie włóż na przynajmniej godzinę do lodówki.
6
Po wyjęciu umieść ją w maszynie do lodów i „kręć” przez około 20 minut, zgodnie z instrukcją producenta.
7
Gotowe lody przełóż do szczelnego pojemnika i włóż na minimum 3 godziny do lodówki. Dopiero po tym czasie będą się nadawać do spożycia.
8
Jeśli nie posiadasz maszyny do lodów:


Po wyjęciu masy z lodówki (włóż ją tam nie na godzinę, ale na 20 minut), przemieszaj ją trzepaczką. Koniecznie rozbij wszystkie grudki, które utworzyły się przy krawędziach miski. Postaraj się wymieszać masę szybko i od razu włożyć ją z powrotem do lodówki.
Mieszanie powtarzaj co 20-30 minut. Za każdym razem masa będzie coraz bardziej gęsta. Gdy jej konsystencja zacznie przypominać lekko roztopione lody, a ona sama będzie przywierać do trzepaczki, zamień trzepaczkę na drewnianą łyżkę i dobrze wymieszaj całość.
Powtarzaj proces zamrażania i mieszania lodów co 20-30 minut, do czasu, aż lody uzyskają właściwą konsystencję. Wówczas przełóż je do szczelnego pojemnika i włóż do zamrażalnika na minimum 3 godziny. Po tym czasie będą gotowe do spożycia.

Zgłoś naruszenie

milibarcamili

robiłam już kiedyś te lody; ) stawiają na nogi i chętnie zrobię ponownie; )

14.05 o 7:51       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Aduram
kamilatoja
milibarcamili
Spanishgata
chrupka
Toys4Boys
Borsuk99
BedWitchSandra
Paulaa97_16

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY