„Stary człowiek i morze” E. Hemingway. Charakterystyka Santiago.


Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Ciasto królowa śniegu
Pączki z kremem kawowym

Pr...
sernik "biało-czarne&q...
Sernik jogurtowy "trzy...
Delikatny jabłecznik na ser...
...
Pączki na tłusty czwartek -...
Pączki tradycyjne - przepis...
Delikatne i puszyste pączki...
jak dietetyczne to wio
przepis na ciasto na pierog...
Ciasto drożdżowe z rodzynkami.
Stożki
Ciasto: 
1/2 szklank...
pyszności
Talarki jabłkowe w cieście ...
kluski slaskie z bialym serem
ciasteczka świąteczne
Przepis na pierogi z kapust...
Placki jogurtowe
Placuszki biszkoptowe z ser...
Na prawde rewelacyjne .Ja r...
Szarlotka Eweliny z budyniem
Najlepszy przepis na pierog...
ROLADA BISZKOPTOWA - przepi...
Placki ziemniaczane nadziew...
SZARLOTKA KRÓLEWSKA ♥
 (prz...
bbrusiak

bbrusiak

Dodane 11.02 o 21:05
Obserwuj
janko :)

janko :)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

aniatkaa

Z ciastem kruchym też są super.

 |  7.02 o 16:20  

dora22

Piękne i wyglądają pysznie

 |  19.04 o 5:10  

grazkath

nie, nie trzeba przygotowywać jakoś specjalnie, najlepsza jakaś "giętka" kiełbasa, ja miałam salami (bo jest dosyć tłusta więc się nie przypali i da się łatwo wyginać)

 |  14.03 o 14:41  

monikabosak

A te z kiełbasą, to też trzeba ją jakoś przygotować zanim sie zawinie?

 |  13.03 o 22:20  

aniatkaa

Też się udało, tylko trzeba dość cienko pokroić jabłko, by je można było zagiąć. Piekłam 20-25min jak to ciasto francuskie, tylko w troszkę niższej temp. ok 190 stopni, bo inaczej jabłka się przypiekają za bardzo :)

 |  2.03 o 19:49  

13Kasiunia

ile to się potem piecze?

 |  25.02 o 13:34  

DELFINEK

zrobilam wyszedly wspniale mmmm!!!!!!!!! wszyscy chwalili zrob tez i zobaczysz sama

 |  21.02 o 21:52  

grazkath

Robiłam z francuskiego.... sprawdziłam, wypróbowałam, przetestowałam i jest super... cienkie paseczki ciasta francuskiego i na to jabłuszka pyszności :D

 |  19.02 o 21:44  

Beciatka

To nie jest ciasto francuskie... Francuz wygląda inaczej.

 |  19.02 o 17:29  

grazkath

Zrobiłam rewelka!! Gotowałam w wodzie z kwaskiem cytrynowym i cukrem. Kwasek wzmocnił smak jabłek, a po posypaniu cukrem pudrem znakomicie się smaki słodko - kwaśne wymieszały

 |  18.02 o 21:24  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: