Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Brokułowa sałatka w sosie c...
PIECZARKI FASZEROWANE SZPIN...
Składniki na dużą blaszkę:
...
ogórek + szynka= przystawka...
Klopsiki hiszpańskie na pot...
Pierogi z pieca z kurczakie...
imprezowa przekąska
Sernik Pina Colada

Składni...
PIKANTNE BURGERY ZIEMNIACZA...
Przepis na naleśniki
Sałatka z kalafiorem, rzodk...
BANOFEE PIE CZEKOLADOWE - b...
SZYBKIE SAŁATKI NA LATO – D...
Łazanki z cukinią i pieczar...
KOLOROWE ROLADKI Z WARZYWAM...
Zapiekane naleśniki z szynk...
Sałatka czosnkowa z pieczar...
Kurczak zapiekany ze szpina...
Zapiekanka makaronowa z szy...
Kolorowa sałatka z tuńczykiem
Mini kanapeczki ze szpinaki...
TARTA POMIDOROWO-SEROWA cia...
Pomidor, ogórek kiszony. Py...
Bułeczki z szynką, szpinaki...
Kruche ciasto na tartę (wyt...
Smażone BEZ TŁUSZCZU! Zdrow...
Obserwuj profil
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 19.05 o 8:56
 1628
  



Jaś i Małgosia - SKŁADNIKI:
200ml kefiru,
galaretki niebieska,
galaretki różowa.
500ml gorącej wody,
200g śmietany kremówki,
200ml mleka kokosowego,
cukier puder do smaku,
12 łyżeczek wiórek kokosowych,
żelatyna 10g,
2 truskawki,
kilka borówek amerykańskich,
listki mięty do dekoracji
Jaś i Małgosia - PRZYGOTOWANIE:
Podaję proporcję na cztery desery. Połowę galaretki niebieskiej rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Połowę galaretki różowej rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. 100ml kefiru miksujemy dokładnie z mocno schłodzoną niebieską galaretką i przelewamy masę do szklaneczek i odstawiamy do stężenia. Podobnie postępujemy z masa różową. Pozostałą galaretkę niebieską rozpuszczamy w połowie szklanki ( analogicznie różową). Do szklaneczek wlewamy po kilka łyżeczek galaretki, aby utworzyć cienki pasek. Ponownie odstawiamy do stężenia. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy kremówkę, wstawiamy na ogień dodając cukru pudru do smaku. Zagotowujemy i dodajemy żelatynę. Zdejmujemy z ognia i mieszamy aż do rozpuszczenia żelatyny. Masę odstawiamy do ostudzenia, a gdy zacznie tężeć wlewamy ją do szklaneczek. Gotowe desery dekorujemy wiórkami kokosowymi i owocami. Smacznego :)

  



Jaś i Małgosia - SKŁADNIKI:
200ml kefiru,
galaretki niebieska,
galaretki różowa.
500ml gorącej wody,
200g śmietany kremówki,
200ml mleka kokosowego,
cukier puder do smaku,
12 łyżeczek wiórek kokosowych,
żelatyna 10g,
2 truskawki,
kilka borówek amerykańskich,
listki mięty do dekoracji
Jaś i Małgosia - PRZYGOTOWANIE:
Podaję proporcję na cztery desery. Połowę galaretki niebieskiej rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Połowę galaretki różowej rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. 100ml kefiru miksujemy dokładnie z mocno schłodzoną niebieską galaretką i przelewamy masę do szklaneczek i odstawiamy do stężenia. Podobnie postępujemy z masa różową. Pozostałą galaretkę niebieską rozpuszczamy w połowie szklanki ( analogicznie różową). Do szklaneczek wlewamy po kilka łyżeczek galaretki, aby utworzyć cienki pasek. Ponownie odstawiamy do stężenia. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy kremówkę, wstawiamy na ogień dodając cukru pudru do smaku. Zagotowujemy i dodajemy żelatynę. Zdejmujemy z ognia i mieszamy aż do rozpuszczenia żelatyny. Masę odstawiamy do ostudzenia, a gdy zacznie tężeć wlewamy ją do szklaneczek. Gotowe desery dekorujemy wiórkami kokosowymi i owocami. Smacznego :)

krajzuzia

Mniam

21.05 o 12:48       | 

krajzuzia

spróbujcie

21.05 o 12:48       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
julia1501
izaa01
m_legutko
FitAndSlim
patka335
Milkaaaa
passion1987
Gocha16161
anzelika126
klara_1999

oraz 48 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY