Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Ciasto Nocka
(przepis po kl...
tak erotycznie
bałwan
mini choinki w slojach+ sol...
choineczka
...
proste i piękne
Boże Narodzenie- ozdoba dru...
pozyteczne skorki z pomaranczy
Potrzebne:
Duża tektura lub...
Potrzebne:
Styropianowy sto...
są super!
przekąska
Deser z brzoskwiniami

Skła...
...
Mrożony sernik z nutellą
Sk...
Owocki :3
co powiecie na to? :D
Chrupiące kotleciki curry n...
rolada serowa z kurczakiem ...
1. Baton KitKat, Lion lub o...
hot dogi :)
przekaska na kazda impreze :}
pomysł na pierś faszerowaną
ciacho z Maltesers - bez pi...
Jeżeli lubicie batona Bount...

Więcej zszywek ze źródła

mojewypieki.blox.pl

BULECZKI CZOSNKOWE

Składni... Galaretki w cukrze

Składni... KRUCHE CIASTO Z MALINAMI I ... IRISH CREAM CHEESECAKE (SER... Mrożony sernik z nutellą

S... sernik w cieście czekoladow... .TARTA Z MUSEM CZEKOLADOWYM... Sernik z bananami

Składnik... "SZYBKIE" PIERNIC...
kasinka18

kasinka18 od Laven

Dodane 24.03 o 9:23 z

mojewypieki.blox.pl

Obserwuj

Jeżeli lubicie batona Bounty, to coś dla Was ;)


Bounty:
Składniki:
200 gram wiórków kokosowych
100 mililirów kremówki
70 gram cukru pudru
70 gram masła


opcjonalnie:

kilka kropli aromatu rumowego
200 gram mlecznej czekolady (mi wystarczyło około 130 gram)

Przygotowanie:
W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać.

Z mikstury uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (będzie ciężko, ale raczej ściskając wiórki w dłoni). Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę.

Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej lub mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie (można sobie pomóc wykałaczką), wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała (trwa to dość długo, można włożyć do lodówki, będzie szybciej; ja po prostu odstawiłam na noc w chłodniejsze miejsce).

Przechowywać w lodówce (jeśli dłuższy czas, ja trzymałem na stole w kuchni przez 1 dzień, konsystencja była idealna).

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Faustaaa

może być margaryna zamiast masłą ?

24.12 o 13:07    |  Pokaż odpowiedzi

mayli

a jak zrobic tą kremowke ? ;d

6.10 o 12:14    |  1 Pokaż odpowiedzi

tygrysek1229

;)

24.06 o 22:59    | 

tygrysek1229

proszę o przepis ;)

19.06 o 22:47    | 

mann_a

nie widzę całego przepisu :(

10.04 o 11:55    | 

becia1117

super..polecam...

2.04 o 17:28    | 

paulinakaszuba1989

są pyszne:)

31.03 o 14:45    | 

gosia02040204

zrobiłam bardzo dobre

30.03 o 21:15    | 

natalka13i

Myślę, że warto spróbować, tym bardziej, że samo przygotowanie nie zabiera dużo czasu. :)

29.03 o 18:10    | 

hapsior

czekam aż mi stwardnieją te kulki .^^ zobaczymy jaki będzie efekt .. :D poeksperymentować zawsze warto *,*

29.03 o 13:53    | 
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY