Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Mozzarella Baked Gnocchi Bo...
Sałatka z pora i papryki
Żółta sałatka Składniki: 1 ...
Polędwiczka wieprzowa z pie...
Kotlety mielone Natalii
Karkówka pieczona w keczupi...
Surówka z brokuła i czerwon...
Gołąbki bez zawijania
Jezyczki sedziego (wg diety...
Gotowa w 10 minut! Wiosenna...
Młoda kapusta z koperkiem -...
Domowe Przekąski na Imprezę...
Curry z mango i kurczakiem ...
Schab gotowany w sosie z pi...
Racuchy na kefirze
SAŁATKA KRÓLEWSKA – HIT NA ...
***
Beza perfekcyjna, która zaw...
Jajka faszerowane w wersji ...
Sałatka brokułowa z tortell...
Słodko-pikantny kurczak po ...
Ciasto na pizze – najlepsze!
Przekąski na Imprezę w Wers...
Racuchy na kefirze
przepis na pyszny żurek na ...
obiad jednogarnkowy - gulas...
e_jasinska2

e_jasinska2 od MaJe_CzKa222

Dodane 8.05 o 13:04
Obserwuj
Jezyczki sedziego (wg diety Dukana) 2 duże bakłażany nadzienie 900 g mielonego mięsa (u mnie mieszane wołowo - drobiowe) średnia posiekana cebula łyżeczka soli łyżeczki pieprzu sos duża posiekana cebula puszka pomidorów słoiczek przecieru pomidorowego 1/2 szklanki bulionu wołowego lub drobiowego sok z 1/2 limonki łyżeczka kurkumy sól, pieprz Bakłażana pokroić wzdłuż na długie plastry. Posypać solą i odstawić na godzinę. Usunąć wodę i sól, osuszyć. Grillować na rozgrzanej patelni, do zarumienienia z obu stron. W międzyczasie wymieszać mięso z cebulą, solą i pieprzem. Formować kiełbaski. Każdą kiełbaskę owinąć plasterkiem grillowanego bakłażana. Układać w naczyniu do zapiekania. Przygotować sos: w rondlu podsmażyć cebulę, dodać pomidory i przecier, sól, pieprz oraz kurkumę. Dolać bulion oraz sok z limonki. Przykryć i gotować przez 15 minut. Sosem polać przygotowane wcześniej "języczki", przykryć folią. Piec około 60 minut w temperaturze 225 stopni.

Jezyczki sedziego (wg diety Dukana) 2 duże bakłażany

nadzienie 900 g mielonego mięsa (u mnie mieszane wołowo - drobiowe) średnia posiekana cebula łyżeczka soli łyżeczki pieprzu sos duża posiekana cebula puszka pomidorów słoiczek przecieru pomidorowego 1/2 szklanki bulionu wołowego lub drobiowego sok z 1/2 limonki łyżeczka kurkumy sól, pieprz Bakłażana pokroić wzdłuż na długie plastry. Posypać solą i odstawić na godzinę. Usunąć wodę i sól, osuszyć. Grillować na rozgrzanej patelni, do zarumienienia z obu stron. W międzyczasie wymieszać mięso z cebulą, solą i pieprzem. Formować kiełbaski. Każdą kiełbaskę owinąć plasterkiem grillowanego bakłażana. Układać w naczyniu do zapiekania. Przygotować sos: w rondlu podsmażyć cebulę, dodać pomidory i przecier, sól, pieprz oraz kurkumę. Dolać bulion oraz sok z limonki. Przykryć i gotować przez 15 minut. Sosem polać przygotowane wcześniej "języczki", przykryć folią. Piec około 60 minut w temperaturze 225 stopni.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Obiad Pomysły kuchnia Dieta +20 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: