Więcej zszywek z tablicy

Posiłki

FIT BROWNIE Z BANANAMI
Zdrowe FIT Przekąski: 10 Py...
Szybkie Przekąski z Ciasta ...
Makaron z pieczarkami i cuk...
Ravioli z dynią i serem fet...
Jednogarnkowe danie dyniowe
Soczki na zdrowie
Przekąski na Imprezę: TOP 1...
Puchaty omlet serowo-warzywny
zapiekanka z cukinii
Podwieczorek: 2 mini pizzer...
Tortellini z ricottą i szpi...
Szybkie danie w 5 minut!m M...
Bezglutenowe placuszki z ba...
Chrupiąca, pyszna TARTA z C...
Organizujesz przyjęcie w og...
szybki obiad

Na pateni pod...
Puszysty omlet miodowy z ma...
Puchaty omlet serowo-warzywny
ZUPA KREM Z GRUSZKI I PIETR...
Śniadanie w kolorach tęczy ...
Jezyczki sedziego (wg diety...
Sałatka z Kurczakiem: 15 Ró...
Ekspresowe, pyszne i zdrowe...
Koktajle
Wiem, że czekaliście. Już s...
carmelov

carmelov od MaJe_CzKa222

Dodane 9.05 o 11:25
Obserwuj
Jezyczki sedziego (wg diety Dukana)


2 duże bakłażany

nadzienie

900 g mielonego mięsa (u mnie mieszane wołowo - drobiowe)
średnia posiekana cebula
łyżeczka soli
łyżeczki pieprzu

sos

duża posiekana cebula
puszka pomidorów
słoiczek przecieru pomidorowego
1/2 szklanki bulionu wołowego lub drobiowego
sok z 1/2 limonki
łyżeczka kurkumy
sól, pieprz

Bakłażana pokroić wzdłuż na długie plastry. Posypać solą i odstawić na godzinę. Usunąć wodę i sól, osuszyć. Grillować na rozgrzanej patelni, do zarumienienia z obu stron.
W międzyczasie wymieszać mięso z cebulą, solą i pieprzem. Formować kiełbaski. Każdą kiełbaskę owinąć plasterkiem grillowanego bakłażana. Układać w naczyniu do zapiekania. Przygotować sos: w rondlu podsmażyć cebulę, dodać pomidory i przecier, sól, pieprz oraz kurkumę. Dolać bulion oraz sok z limonki. Przykryć i gotować przez 15 minut. Sosem polać przygotowane wcześniej "języczki", przykryć folią.
Piec około 60 minut w temperaturze 225 stopni.

Jezyczki sedziego (wg diety Dukana)



2 duże bakłażany

nadzienie

900 g mielonego mięsa (u mnie mieszane wołowo - drobiowe)
średnia posiekana cebula
łyżeczka soli
łyżeczki pieprzu

sos

duża posiekana cebula
puszka pomidorów
słoiczek przecieru pomidorowego
1/2 szklanki bulionu wołowego lub drobiowego
sok z 1/2 limonki
łyżeczka kurkumy
sól, pieprz

Bakłażana pokroić wzdłuż na długie plastry. Posypać solą i odstawić na godzinę. Usunąć wodę i sól, osuszyć. Grillować na rozgrzanej patelni, do zarumienienia z obu stron.
W międzyczasie wymieszać mięso z cebulą, solą i pieprzem. Formować kiełbaski. Każdą kiełbaskę owinąć plasterkiem grillowanego bakłażana. Układać w naczyniu do zapiekania. Przygotować sos: w rondlu podsmażyć cebulę, dodać pomidory i przecier, sól, pieprz oraz kurkumę. Dolać bulion oraz sok z limonki. Przykryć i gotować przez 15 minut. Sosem polać przygotowane wcześniej "języczki", przykryć folią.
Piec około 60 minut w temperaturze 225 stopni.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Na słono wszystko kuchnia kulinaria +20 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: