Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Ciasto Śnieżny puch

 Skład...
...
Czosnkowy kurczak w chipsac...
Tarta z bananami i kremem b...
Dietetyczny kurczak z broku...
Słodkie różyczki do kawy lu...
Skladniki: 500 g makaronu r...
Już wiem co zrobić gdy zost...
Jagodowa bułka
Dla ilu osób...
Bruschetta Składniki: bagie...
SKŁADNIKI: 1 kg serka homog...
Makaron z kurczakiem, mozza...
Zapiekane ziemniaczki z czo...
Składniki (wyszło 9 kotletó...
Ryż smażony z kurczakiem i ...
Makaron z serem po amerykań...
Roladki z kurczaka z fasolk...
Sałatka z paluszkami krabow...
SKŁADNIKI: 1 op. ryżu (ok. ...
Składniki: - 1 szkl. ryżu -...
SKŁADNIKI: 6 średniej wielk...
Podlasie słynie z baby ziem...
Kolejną perełką kuchni Podl...
Placki z serka Danio❤️ sere...
Spaghetti z owocami morza (...
Kalafior zapiekany pod sero...
zaeli

zaeli

Dodane 15.08 o 2:09
Obserwuj
Już wiem co zrobić gdy zostanie mi kilka bananów Ciasto bananowe na maślance z jagodami SKŁADNIKI 1 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/8 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki soli 1/2 szklanki masła, w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru 2 duże jajka 1/4 szklanki maślanki 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 dojrzałe banany(puree) 1 szklanka jagód W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Mikserem ubić masło z cukrem aż będzie lekkie i puszyste, około 2-3 minut. Dodać jajka, maślanke i wanilie, miksowć aż się dobrze połączą. Dodać dobrze rozgniecione banany Wymieszać Stopniowo dodawać mieszanke mąki przygotowaną wcześniej miksować z małą prędkością Dodać jagody i delikatnie zamieszać łyżką do połączenia składników Ciasto podzielić na 4 foremki Piekarnik rozgrzać Piec 30-35 min w temp 170*(w oryginale jest 330* więc na nasze piekarniki jest to chyba właśnie ok.170*)

Już wiem co zrobić gdy zostanie mi kilka bananów

Ciasto bananowe na maślance z jagodami SKŁADNIKI 1 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/8 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki soli 1/2 szklanki masła, w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru 2 duże jajka 1/4 szklanki maślanki 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 dojrzałe banany(puree) 1 szklanka jagód W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Mikserem ubić masło z cukrem aż będzie lekkie i puszyste, około 2-3 minut. Dodać jajka, maślanke i wanilie, miksowć aż się dobrze połączą. Dodać dobrze rozgniecione banany Wymieszać Stopniowo dodawać mieszanke mąki przygotowaną wcześniej miksować z małą prędkością Dodać jagody i delikatnie zamieszać łyżką do połączenia składników Ciasto podzielić na 4 foremki Piekarnik rozgrzać Piec 30-35 min w temp 170*(w oryginale jest 330* więc na nasze piekarniki jest to chyba właśnie ok.170*)

Zszywka przypięta także na tablicach:
gotowanie omnomnomnom xd Mniaaam *.* kuchnia +215 innych
Zgłoś naruszenie

FrancesLove

U mnie porazka totalna,zakalec ale to pewnie z mojej winy bo zrobiłam w jednej foremce wiec poprostu ciasto za cieżkie

 |  24.08 o 21:32  

mjrozanska

zrobiłam, jest pyszne, zakalcowate (ale to akurat mi pasuje :P ) i dzięki za przepis ^^ polecam <3

 |  20.08 o 19:22  

MESSINIA

A mi nie wyszło. jak robiłam to ciasto się zwarzyło, a potem zakalec ja tra la la

 |  19.08 o 12:00  

FrancesLove

Zrobie z borówkami

 |  16.08 o 10:26  

goldpunk

ile to jest pół szklanki masła? tzn pół kostki czy mniej? czy masło rozpuszczamy i wlewamy pół szklanki

 |  16.08 o 9:50   Pokaż odpowiedzi

lena135

wygląda przepysznie

 |  16.08 o 9:30  

Perfekcja

Zrobiłam z 1/3 porcji bo miałam tylko jednego banana. Cała rodzina mówi, że pyszne ^^ Ciasto jest delikatne, mało rośnie (prawie wcale).

 |  14.08 o 12:15  

HalinaHak

Muszę spróbować

1  |  10.08 o 22:23  

fourleafclover6

coszalonego.blogspot.com/ SERDECZNIE POLECAM BLOGA I ZACHĘCAM DO OBSERWOWANIA!

 |  10.08 o 18:09  

FeelizTysia

z malinami wyszło by równie dobre? :D

 |  3 5.08 o 21:16   Pokaż odpowiedzi
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: