Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

boskie.. *.*
Już wiem co zrobić gdy zost...
AMERICAN PANCAKES Składniki...
Tarta truskawkowa z budynie...
Kruche ciasto z rabarbarem ...
Chlebek imprezowy z kurczak...
Sałatka warstwowa "Mek...
em
Warstwowa sałatka z chip...
składniki 250g masła, 1 i 1...
Do maturalnej klasy Charlie...
miły drobiazg :)
Rogaliki drożdżowe z kremem...
Leciutka, pyszna rolada z k...
Wilgotna babka kakaowa Prze...
Sałatka drobiowa z tzatziki...
Ciasto francuskie z kurczak...
Paszteciki drożdżowe z mięs...
Smacznego
Składniki na dwie blaszki c...
Zdrowy sernik straciatella ...
☺☺☺☺
Wielkanocny wianek
latwy i pyszny obiad
Babka drożdżowa z czekoladą...
Bananowiec na zimno, najlep...
Sernik jogurtowy "trzy...
rubiaxxx

rubiaxxx

Dodane 19.08 o 16:30
Obserwuj
Już wiem co zrobić gdy zostanie mi kilka bananów Ciasto bananowe na maślance z jagodami SKŁADNIKI 1 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/8 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki soli 1/2 szklanki masła, w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru 2 duże jajka 1/4 szklanki maślanki 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 dojrzałe banany(puree) 1 szklanka jagód W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Mikserem ubić masło z cukrem aż będzie lekkie i puszyste, około 2-3 minut. Dodać jajka, maślanke i wanilie, miksowć aż się dobrze połączą. Dodać dobrze rozgniecione banany Wymieszać Stopniowo dodawać mieszanke mąki przygotowaną wcześniej miksować z małą prędkością Dodać jagody i delikatnie zamieszać łyżką do połączenia składników Ciasto podzielić na 4 foremki Piekarnik rozgrzać Piec 30-35 min w temp 170*(w oryginale jest 330* więc na nasze piekarniki jest to chyba właśnie ok.170*)

Już wiem co zrobić gdy zostanie mi kilka bananów

Ciasto bananowe na maślance z jagodami SKŁADNIKI 1 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/8 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki soli 1/2 szklanki masła, w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru 2 duże jajka 1/4 szklanki maślanki 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 dojrzałe banany(puree) 1 szklanka jagód W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Mikserem ubić masło z cukrem aż będzie lekkie i puszyste, około 2-3 minut. Dodać jajka, maślanke i wanilie, miksowć aż się dobrze połączą. Dodać dobrze rozgniecione banany Wymieszać Stopniowo dodawać mieszanke mąki przygotowaną wcześniej miksować z małą prędkością Dodać jagody i delikatnie zamieszać łyżką do połączenia składników Ciasto podzielić na 4 foremki Piekarnik rozgrzać Piec 30-35 min w temp 170*(w oryginale jest 330* więc na nasze piekarniki jest to chyba właśnie ok.170*)

Zszywka przypięta także na tablicach:

desery

desery

Kuchnia

kuchnia

+198 innych
Zgłoś naruszenie

FrancesLove

U mnie porazka totalna,zakalec ale to pewnie z mojej winy bo zrobiłam w jednej foremce wiec poprostu ciasto za cieżkie

 |  24.08 o 21:32  

mjrozanska

zrobiłam, jest pyszne, zakalcowate (ale to akurat mi pasuje :P ) i dzięki za przepis ^^ polecam <3

 |  20.08 o 19:22  

MESSINIA

A mi nie wyszło. jak robiłam to ciasto się zwarzyło, a potem zakalec ja tra la la

 |  19.08 o 12:00  

konto-usunięte

Chętnie spróbowałabym tego ciasta ale jestem uzależniona od bananów i jem wszystkie od razu. :)

2  |  17.08 o 20:49  

FrancesLove

Zrobie z borówkami

 |  16.08 o 10:26  

goldpunk

ile to jest pół szklanki masła? tzn pół kostki czy mniej? czy masło rozpuszczamy i wlewamy pół szklanki

 |  16.08 o 9:50   Pokaż odpowiedzi

lena135

wygląda przepysznie

 |  16.08 o 9:30  

Perfekcja

Zrobiłam z 1/3 porcji bo miałam tylko jednego banana. Cała rodzina mówi, że pyszne ^^ Ciasto jest delikatne, mało rośnie (prawie wcale).

 |  14.08 o 12:15  

HalinaHak

Muszę spróbować

1  |  10.08 o 22:23  

fourleafclover6

coszalonego.blogspot.com/ SERDECZNIE POLECAM BLOGA I ZACHĘCAM DO OBSERWOWANIA!

 |  10.08 o 18:09  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: