Więcej zszywek z tablicy

gotowanie

plaster miodu z folii bąbel...
sposoby na podanie jajek
Kostka winogronowa
Ciasto ambasador
To ciasto jest genialne, sa...
Już wiem co zrobić gdy zost...
Składniki: 1 por (biała czę...
Sałata ze śmietaną na słodko
Śledzie z pieczarkami
ciasto jabłkowo-śliwkowe......
Bananowiec (bez pieczenia)
wiosenne roladki: Składniki...
Piernik z jabłkami
Malinowe serniczki na ciepło.
Schab 15 plastrów (ok.1kg)
...
Sałatka z brokułami, jajkie...
sałatka z serkiem wiejskim
...
filet z pieczarkami
PIKANTNY GULASZ Z UDEK KURC...
sałatka z curry
zostały ci 3 croissanty lub...
Cukinia zapiekana z mozzare...
Domowy obiadek czyli Kotlec...
Tort czekoladowo-orzechowy ...
Sernik truskawkowy
copcop

copcop od kawowa

Dodane 20.08 o 21:56
Obserwuj
Już wiem co zrobić gdy zostanie mi kilka bananów Ciasto bananowe na maślance z jagodami SKŁADNIKI 1 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/8 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki soli 1/2 szklanki masła, w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru 2 duże jajka 1/4 szklanki maślanki 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 dojrzałe banany(puree) 1 szklanka jagód W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Mikserem ubić masło z cukrem aż będzie lekkie i puszyste, około 2-3 minut. Dodać jajka, maślanke i wanilie, miksowć aż się dobrze połączą. Dodać dobrze rozgniecione banany Wymieszać Stopniowo dodawać mieszanke mąki przygotowaną wcześniej miksować z małą prędkością Dodać jagody i delikatnie zamieszać łyżką do połączenia składników Ciasto podzielić na 4 foremki Piekarnik rozgrzać Piec 30-35 min w temp 170*(w oryginale jest 330* więc na nasze piekarniki jest to chyba właśnie ok.170*)

Już wiem co zrobić gdy zostanie mi kilka bananów

Ciasto bananowe na maślance z jagodami SKŁADNIKI 1 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/8 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki soli 1/2 szklanki masła, w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru 2 duże jajka 1/4 szklanki maślanki 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 dojrzałe banany(puree) 1 szklanka jagód W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Mikserem ubić masło z cukrem aż będzie lekkie i puszyste, około 2-3 minut. Dodać jajka, maślanke i wanilie, miksowć aż się dobrze połączą. Dodać dobrze rozgniecione banany Wymieszać Stopniowo dodawać mieszanke mąki przygotowaną wcześniej miksować z małą prędkością Dodać jagody i delikatnie zamieszać łyżką do połączenia składników Ciasto podzielić na 4 foremki Piekarnik rozgrzać Piec 30-35 min w temp 170*(w oryginale jest 330* więc na nasze piekarniki jest to chyba właśnie ok.170*)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

FrancesLove

U mnie porazka totalna,zakalec ale to pewnie z mojej winy bo zrobiłam w jednej foremce wiec poprostu ciasto za cieżkie

24.08 o 21:32    | 

mjrozanska

zrobiłam, jest pyszne, zakalcowate (ale to akurat mi pasuje :P ) i dzięki za przepis ^^ polecam <3

20.08 o 19:22    | 

MESSINIA

A mi nie wyszło. jak robiłam to ciasto się zwarzyło, a potem zakalec ja tra la la

19.08 o 12:00    | 

FrancesLove

Zrobie z borówkami

16.08 o 10:26    | 

goldpunk

ile to jest pół szklanki masła? tzn pół kostki czy mniej? czy masło rozpuszczamy i wlewamy pół szklanki

16.08 o 9:50       |  Pokaż odpowiedzi

lena135

wygląda przepysznie

16.08 o 9:30       | 

Perfekcja

Zrobiłam z 1/3 porcji bo miałam tylko jednego banana. Cała rodzina mówi, że pyszne ^^ Ciasto jest delikatne, mało rośnie (prawie wcale).

14.08 o 12:15    | 

HalinaHak

Muszę spróbować

10.08 o 22:23   1  | 

fourleafclover6

coszalonego.blogspot.com/ SERDECZNIE POLECAM BLOGA I ZACHĘCAM DO OBSERWOWANIA!

10.08 o 18:09       | 

FeelizTysia

z malinami wyszło by równie dobre? :D

5.08 o 21:16       |  3 Pokaż odpowiedzi
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY