Więcej zszywek z tablicy

Przetwory

Marakuja
Grzybki w słodko-kwaśnej za...
Grzyby w zalewie słodko-kwa...
ogórki konserwowe 

ogórki ...
ogórki po meksykańsku 

ogó...
sałatka szwedzka do słoików...
buraczki z papryką do słoik...
Kabaczek faszerowany z sose...
kawka1

kawka1

Dodane 24.07 o 2:27
Obserwuj
Kabaczek faszerowany z sosem pomidorowym



    ogórek gruntowy
    1 kilogram

    kapusta biała
    0.5 kilograma

    marchewki
    0.5 kilograma

    cukier
    1.5 szklanki

    ocet
    1 szklanka

    woda
    2 szklanki

    sól
    3 łyżki


Warzywa przygotować i pokroić. Ogórków nie obierać. Wszystko wymieszać. Przygotować zalewę:(1,5 szklanki cukru, 1 szklankę octu, 2 szklanki wody, 3 łyżki soli). Zagotować razem i wlać do sałatki. Wymieszać i odstawić (niech trochę postoi) tak około 1 godziny. Co jakiś czas przemieszać. Wkładać sałatkę do słoików wraz z zalewą. Pasteryzować około 15 minut.

Kabaczek faszerowany z sosem pomidorowym




ogórek gruntowy
1 kilogram

kapusta biała
0.5 kilograma

marchewki
0.5 kilograma

cukier
1.5 szklanki

ocet
1 szklanka

woda
2 szklanki

sól
3 łyżki


Warzywa przygotować i pokroić. Ogórków nie obierać. Wszystko wymieszać. Przygotować zalewę:(1,5 szklanki cukru, 1 szklankę octu, 2 szklanki wody, 3 łyżki soli). Zagotować razem i wlać do sałatki. Wymieszać i odstawić (niech trochę postoi) tak około 1 godziny. Co jakiś czas przemieszać. Wkładać sałatkę do słoików wraz z zalewą. Pasteryzować około 15 minut.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: