Więcej zszywek z tablicy

MOJE WYPIEKI

Rolada  kakaowa
Ciasto

5- ...
Ciasto   orzechowe  z   bit...
Cytrynowe ciasto Kropka .

...
MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-K...
Popapraniec  
Ciasto 
1 szk...
Wiśnia  z  piernikiem .
Pie...
Ciasto  kokosowe  z  borówk...
Proste  ciasto .
Mannowiec ...
Tort śmietankowy .
Różany  ...
Kakaowo-waniliowe z malinam...
Drożdżówka   sypana
Chałwowiec 
Czekoladowy bis...
Dzień   Dobry  ,  dzisiaj  ...
Ciasto Pod bezową chmurką ....
Ciasto   jogurtowe  z  boró...
Puszyste z truskawkami
Malinowa " Bella Piank...
Kakaowo -waniliowe z owocami
Ciasto z bezą prince polo i...
Proste   ciasto  z  kuleczk...
Słodki Uśmiech
Biszkopt 
6-...
Na Majówkę . 

Ciasto 
7- j...
Makowiec
Babka drożdżowa 

1/2 kg mą...
Babka , cytrynowy puszek . ...
Szyszki
renb

renb

Dodane 12.09 o 7:11
Obserwuj
Kakaowo-waniliowe z malinami pod czekoladową pierzynką .
Keksówka 31x14 cm.

6 jajek {L}

2 szkl. mąki + jeszcze czubata łyżka do dodania do ciasta waniliowego .

1 szkl. cukru

2 łyżki kakao

1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

cukier waniliowy 

1/3 szkl. oleju 

odrobina wody w razie potrzeby 

spora garść malin , u mnie mrożone 

1/2 kostki czekolady gorzkiej , startej

sok z 1/2 cytryny 

1 szkl. cukru pudru 

Ubić białka i żółtka oddzielnie , dodać mąkę , proszek , cukier waniliowy , olej , wymieszać delikatnie , podzielić ciasto do 1/3 dodać kakao, do ciasta jasnego łyżkę mąki , i tu jeżeli ciasto wydaje się zbyt gęste można dodać po odrobinie wody , lepiej się wtedy połączą składniki .

Na dno keksówki dałam 1/2 ciasta kakaowego , następnie wylałam ciasto jasne , na ciasto jasne wyłożyłam maliny i następnie wyłożyłam ponownie ciasto kakaowe .

Piec w tem 180 st.C około 40 min, do suchego patyczka .

Po ostudzeniu posmarowałam pędzelkiem ciasto lukrem , zmiksowany cukier puder z sokiem z cytryny + 1 łyżeczka gorącej wody , gdy lukier lekko zaczyna zastygać , posypać startą , gorzką czekoladą .

Można też na tym zakończyć i posypać ciasto cukrem pudrem gdy nie chce się komuś bawić w lukrowanie .

Kakaowo-waniliowe z malinami pod czekoladową pierzynką .


Keksówka 31x14 cm.

6 jajek {L}

2 szkl. mąki + jeszcze czubata łyżka do dodania do ciasta waniliowego .

1 szkl. cukru

2 łyżki kakao

1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

cukier waniliowy

1/3 szkl. oleju

odrobina wody w razie potrzeby

spora garść malin , u mnie mrożone

1/2 kostki czekolady gorzkiej , startej

sok z 1/2 cytryny

1 szkl. cukru pudru

Ubić białka i żółtka oddzielnie , dodać mąkę , proszek , cukier waniliowy , olej , wymieszać delikatnie , podzielić ciasto do 1/3 dodać kakao, do ciasta jasnego łyżkę mąki , i tu jeżeli ciasto wydaje się zbyt gęste można dodać po odrobinie wody , lepiej się wtedy połączą składniki .

Na dno keksówki dałam 1/2 ciasta kakaowego , następnie wylałam ciasto jasne , na ciasto jasne wyłożyłam maliny i następnie wyłożyłam ponownie ciasto kakaowe .

Piec w tem 180 st.C około 40 min, do suchego patyczka .

Po ostudzeniu posmarowałam pędzelkiem ciasto lukrem , zmiksowany cukier puder z sokiem z cytryny + 1 łyżeczka gorącej wody , gdy lukier lekko zaczyna zastygać , posypać startą , gorzką czekoladą .

Można też na tym zakończyć i posypać ciasto cukrem pudrem gdy nie chce się komuś bawić w lukrowanie .

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY