Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Ciasto Śnieżny puch

 Skład...
...
Czosnkowy kurczak w chipsac...
Tarta z bananami i kremem b...
Dietetyczny kurczak z broku...
Słodkie różyczki do kawy lu...
Skladniki: 500 g makaronu r...
Już wiem co zrobić gdy zost...
Jagodowa bułka
Dla ilu osób...
Bruschetta Składniki: bagie...
SKŁADNIKI: 1 kg serka homog...
Makaron z kurczakiem, mozza...
Zapiekane ziemniaczki z czo...
Składniki (wyszło 9 kotletó...
Ryż smażony z kurczakiem i ...
Makaron z serem po amerykań...
Roladki z kurczaka z fasolk...
Sałatka z paluszkami krabow...
SKŁADNIKI: 1 op. ryżu (ok. ...
Składniki: - 1 szkl. ryżu -...
SKŁADNIKI: 6 średniej wielk...
Podlasie słynie z baby ziem...
Kolejną perełką kuchni Podl...
Placki z serka Danio❤️ sere...
Spaghetti z owocami morza (...
Kalafior zapiekany pod sero...
zaeli

zaeli od joannadalmata67

Dodane 21.04 o 22:36
Obserwuj
Kalafior zapiekany pod serowym sosem SKŁADNIKI: 1 duży kalafior + najmłodsze liście 2 pomidory SOS SEROWY: 5 dag masła 1 czubata łyżka mąki pszennej 2 szklanki mleka 15 dag żółtego sera – u mnie gouda sól świeżo zmielony pieprz sproszkowana słodka papryka WYKONANIE: Kalafiora podzielić na różyczki, dokładnie umyć, ugotować w osolonym wrzątku przez 5-7 minut, tak aby pozostał al dente. Młode listki zblanszować. Pomidora umyć, podzielić na ósemki. Warzywa ułożyć w formie do zapiekania. SOS: Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. W rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę i mieszając smażyć 1-2 minuty. Nie przerywając mieszania dolać strużką zimne mleko, gotować kilka minut aż zgęstnieje. Zdjąć garnek z palnika, dodać ser i mieszać aż się rozpuści. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Gorącym sosem zalać warzywa. Zapiekać około 30 minut w temperaturze 160-170 stopni z termo obiegiem.

Kalafior zapiekany pod serowym sosem SKŁADNIKI: 1

duży kalafior + najmłodsze liście 2 pomidory SOS SEROWY: 5 dag masła 1 czubata łyżka mąki pszennej 2 szklanki mleka 15 dag żółtego sera – u mnie gouda sól świeżo zmielony pieprz sproszkowana słodka papryka WYKONANIE: Kalafiora podzielić na różyczki, dokładnie umyć, ugotować w osolonym wrzątku przez 5-7 minut, tak aby pozostał al dente. Młode listki zblanszować. Pomidora umyć, podzielić na ósemki. Warzywa ułożyć w formie do zapiekania. SOS: Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. W rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę i mieszając smażyć 1-2 minuty. Nie przerywając mieszania dolać strużką zimne mleko, gotować kilka minut aż zgęstnieje. Zdjąć garnek z palnika, dodać ser i mieszać aż się rozpuści. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Gorącym sosem zalać warzywa. Zapiekać około 30 minut w temperaturze 160-170 stopni z termo obiegiem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Mój styl kuchnia Proste i smaczne :) Coś na Ząb +30 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: