Więcej zszywek z tablicy

PRZEPISY

Co Upiec na Święta? 15 Prze...
Kurczak tikka masala – czyl...
Pyszne Pasty Kanapkowe: TOP...
Drobiowe poduszki pychota z...
Przekąski na Imprezę: TOP 1...
Zdrowy Kebab w Wersji FIT: ...
Piersi kurczaka w sosie jog...
Pyszne ciasto z galaretką i...
Ciasto  "  Uwodzicielk...
Klopsiki w sosie koperkowym
Spaghetti z klopsikami
Kurczak nadziewany kurkami ...
Ciasto kruche ze sliwkami i...
Składniki:

opakowanie cias...
Bananowa krówka
Kurczaka 1 podwójny pokroić...
Tęczowy torcik
Zawijane ciasto drożdżowe z...
NANAIMO

Składniki na spód:...
Tęczowiec

Składniki:

6 ga...
Pierogi z jagodami mojej mamy
Fudge marmurkowe - PrzepisS...
Karmelowa tarta z bananami
...
Kotlety mielone z porem
Chrupiące ziemniaki z pieka...
Kotlety mielone z suszonymi...
karolina961842

karolina961842 od Maria_anna

Dodane 23.03 o 21:25
Obserwuj
Karmelowa tarta z bananami


ciasto:
250g mąki
50g jasnego brązowego cukru
125g masła
1 łyżka wody
kilka kropli aromatu waniliowego
wierzch:
120g jasnego brązowego cukru
500ml śmietanki 30%
4 spore dojrzałe banany
sok z połowy cytryny
2 łyżeczki cukru waniliowego
dodatkowo:
orzechy do dekoracji
wiórki czekoladowe

1. Składniki na ciasto zagniatamy. Formę o średnicy 26cm wyłożoną papierem do pieczenia wylepiamy ciastem i formujemy 2-3cm brzeg. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.

2. Ciasto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160oC na funkcji termoobieg. Pieczemy 20 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.

3. Wsypujemy cukier do rondelka i podgrzewamy, aż się z karmelizuje. Dolewamy 250ml śmietanki i gotujemy, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje (około 20minut). Odstawiamy na 10-15 minut, żeby trochę przestygła.

4. Banany obieramy, każdy przekrajamy wzdłuż i maczamy go w soku z cytryny. Układamy owoce na upieczonym spodzie. Polewamy jeszcze ciepłą masą karmelową i wstawiamy do lodówki, aby masa zastygła.

5. Ubijamy resztę śmietanki z 2 łyżeczkami cukru waniliowego i rozprowadzamy na wierzchu ciasta. Dekorujemy orzechami i wiórkami czekolady.

Karmelowa tarta z bananami



ciasto:
250g mąki
50g jasnego brązowego cukru
125g masła
1 łyżka wody
kilka kropli aromatu waniliowego
wierzch:
120g jasnego brązowego cukru
500ml śmietanki 30%
4 spore dojrzałe banany
sok z połowy cytryny
2 łyżeczki cukru waniliowego
dodatkowo:
orzechy do dekoracji
wiórki czekoladowe

1. Składniki na ciasto zagniatamy. Formę o średnicy 26cm wyłożoną papierem do pieczenia wylepiamy ciastem i formujemy 2-3cm brzeg. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.

2. Ciasto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160oC na funkcji termoobieg. Pieczemy 20 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.

3. Wsypujemy cukier do rondelka i podgrzewamy, aż się z karmelizuje. Dolewamy 250ml śmietanki i gotujemy, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje (około 20minut). Odstawiamy na 10-15 minut, żeby trochę przestygła.

4. Banany obieramy, każdy przekrajamy wzdłuż i maczamy go w soku z cytryny. Układamy owoce na upieczonym spodzie. Polewamy jeszcze ciepłą masą karmelową i wstawiamy do lodówki, aby masa zastygła.

5. Ubijamy resztę śmietanki z 2 łyżeczkami cukru waniliowego i rozprowadzamy na wierzchu ciasta. Dekorujemy orzechami i wiórkami czekolady.

Zszywka przypięta także na tablicach:
PRZEPISY Nieziemskie jadło :)
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: