Więcej zszywek z tablicy

jedzonko

Makaron z tuńczykiem i pomi...
Kurczak na sałatce curry 2 ...
Kasza gryczana z kurczakiem...
Przepis na MEGASZYBKIE, MEG...
Składniki: (2 duże porcje l...
Niczka_

Niczka_ od paula_199

Dodane 23.10 o 22:17
Obserwuj
Kasza gryczana z kurczakiem i warzywami przepis na to danie pochodzi ze strony www. umniewkuchni.blox.pl Jest dość szybkie i zdrowe danie, które każdy z łatwością przygotuje. Jak wiadomo kasza gryczana jest najzdrowsza z kasz. oprócz tego że zawiera dużo minerałow takich jak magnez, kwas foliowy, potas i cynk to jedzenie tej kaszy wzmacnia odporność, wspomaga pracę wątroby i rozgrzewa, przez idealnie nadaje się na chłodne, jesienne dni. Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka 200 g kaszy gryczanej prażonej 200 g marchewki 200 g pora (1 por średniej wielkości) 100 g selera korzeniowego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, słodka papryka 1-2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżka oleju do smażenia do podania: natka pietruszki, szczypiorek lub koperek Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dodać łyżkę oleju i dokładnie wymieszać. Odstawić. Warzywa obrać i opłukać. Marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w półplasterki. Czosnek posiekać. Kaszę ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie na rozgrzaną patelnię wrzucić przygotowaną pierś z kurczaka. Smażyć do zarumienienia i przełożyć do miseczki. Na patelnię dolać łyżkę oleju. Wrzucić pokrojony por. Kiedy por się zeszkli, dorzucić pozostałe warzywa. Smażyć do czasu, aż warzywa się zarumienią. Do warzyw dodać usmażoną wcześniej pierś z kurczaka i ugotowaną kaszę gryczaną. Doprawić sosem sojowym i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę (tak, aby mięso było ciepłe). Podawać z posiekaną natką pietruszki, koperkiem lub szczypiorkiem.

Kasza gryczana z kurczakiem i warzywami przepis na

to danie pochodzi ze strony www. umniewkuchni.blox.pl Jest dość szybkie i zdrowe danie, które każdy z łatwością przygotuje. Jak wiadomo kasza gryczana jest najzdrowsza z kasz. oprócz tego że zawiera dużo minerałow takich jak magnez, kwas foliowy, potas i cynk to jedzenie tej kaszy wzmacnia odporność, wspomaga pracę wątroby i rozgrzewa, przez idealnie nadaje się na chłodne, jesienne dni. Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka 200 g kaszy gryczanej prażonej 200 g marchewki 200 g pora (1 por średniej wielkości) 100 g selera korzeniowego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, słodka papryka 1-2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżka oleju do smażenia do podania: natka pietruszki, szczypiorek lub koperek Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dodać łyżkę oleju i dokładnie wymieszać. Odstawić. Warzywa obrać i opłukać. Marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w półplasterki. Czosnek posiekać. Kaszę ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie na rozgrzaną patelnię wrzucić przygotowaną pierś z kurczaka. Smażyć do zarumienienia i przełożyć do miseczki. Na patelnię dolać łyżkę oleju. Wrzucić pokrojony por. Kiedy por się zeszkli, dorzucić pozostałe warzywa. Smażyć do czasu, aż warzywa się zarumienią. Do warzyw dodać usmażoną wcześniej pierś z kurczaka i ugotowaną kaszę gryczaną. Doprawić sosem sojowym i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę (tak, aby mięso było ciepłe). Podawać z posiekaną natką pietruszki, koperkiem lub szczypiorkiem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
ryż pysznosci ~Cooking~ jedzonko +42 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: