Więcej zszywek z tablicy

Mniam!

Ciasto oreo z truskawkami i...
Piszinger ze słonym masłem ...
Szarlotka z bezą i kruszonką
Fasolka szparagowa po katal...
Tortilla z pomidorem, boczk...
Co na Grilla? TOP 16 Najlep...
Obiad na Zdrowo: 15 FIT Prz...
Szybki Trzy Bit
Roladki drobiowe z pastą z ...
Ciasto arbuz z truskawkami
Warstwowa sałatka z kurczak...
Naleśniki z malinami
Ferrero Rocher - domowe pra...
PODUSZKOWIEC SERNIK W CIEŚC...
bigos po cygańsku
tortilla z kurczakiem, papr...
.com
Kurczak ze szpinakiem
ciasto piernikowe na święta...
Zdrowe Śniadanie: TOP 12 Pr...
Pani Walewska bez pieczenia
Jabłecznik bardzo puszysty
Pyszne Pasty Kanapkowe: TOP...
Sałatka z kaszą kuskus, ser...
Pasta jajeczna z awokado. Z...
Soczki na zdrowie
omg21

omg21 od lanaibanana123

Dodane 13.10 o 17:10
Obserwuj
Kaszotto z indykiem, fasolką i cukinią | Kwestia Smaku SKŁADNIKI 2 PORCJE 3 łyżki oliwy extra vergine 1/3 szklanki kaszy pęczak 1 cebula 1 łyżeczka suszonego oregano 200 g piersi indyka 4 łyżki sosu sojowego 60 ml białego wina 1 i 1/2 szklanki bulionu lub rosołu 200 g zielonej fasolki szparagowej 1 mała cukinia 4 łyżki posiekanego szczypiorku PRZYGOTOWANIE Na dużą patelnię wsypać kaszę, dodać łyżkę oliwy i chwilę podsmażyć. Cebulę pokroić w kosteczkę, dodać na patelnię i zeszklić mieszając od czasu do czasu przez ok. 5 minut. W międzyczasie dodać suszone oregano. Przesunąć składniki na bok patelni, w wolne miejsce wlać 2 łyżki oliwy, włożyć zmielone mięso (lub rozdrobnione w melakserze lub drobno posiekane na desce). Polać sosem sojowym i obsmażać przez ok. 7 minut mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie składniki z boku patelni 1 - 2 razy przemieszać. Wymieszać wszystkie składniki na patelni i wlać białe wino, gotować ok. 2 - 3 minuty aż odparuje. Następnie wlać gorący bulion, doprawić świeżo zmielonym pieprzem i zagotować. Przykryć pokrywą i gotować pod przykryciem przez 20 minut. Fasolkę przyciąć na końcach i pokroić na kawałki. Cukinię pokroić w kosteczkę. Fasolkę i cukinię dodać na patelnię, wymieszać i przykryć. Gotować przez ok. 7 minut pod przykryciem, w międzyczasie 1 raz składniki przemieszać. Otworzyć, wymieszać, posypać szczypiorkiem.

Kaszotto z indykiem, fasolką i cukinią | Kwestia

Smaku SKŁADNIKI 2 PORCJE 3 łyżki oliwy extra vergine 1/3 szklanki kaszy pęczak 1 cebula 1 łyżeczka suszonego oregano 200 g piersi indyka 4 łyżki sosu sojowego 60 ml białego wina 1 i 1/2 szklanki bulionu lub rosołu 200 g zielonej fasolki szparagowej 1 mała cukinia 4 łyżki posiekanego szczypiorku PRZYGOTOWANIE Na dużą patelnię wsypać kaszę, dodać łyżkę oliwy i chwilę podsmażyć. Cebulę pokroić w kosteczkę, dodać na patelnię i zeszklić mieszając od czasu do czasu przez ok. 5 minut. W międzyczasie dodać suszone oregano. Przesunąć składniki na bok patelni, w wolne miejsce wlać 2 łyżki oliwy, włożyć zmielone mięso (lub rozdrobnione w melakserze lub drobno posiekane na desce). Polać sosem sojowym i obsmażać przez ok. 7 minut mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie składniki z boku patelni 1 - 2 razy przemieszać. Wymieszać wszystkie składniki na patelni i wlać białe wino, gotować ok. 2 - 3 minuty aż odparuje. Następnie wlać gorący bulion, doprawić świeżo zmielonym pieprzem i zagotować. Przykryć pokrywą i gotować pod przykryciem przez 20 minut. Fasolkę przyciąć na końcach i pokroić na kawałki. Cukinię pokroić w kosteczkę. Fasolkę i cukinię dodać na patelnię, wymieszać i przykryć. Gotować przez ok. 7 minut pod przykryciem, w międzyczasie 1 raz składniki przemieszać. Otworzyć, wymieszać, posypać szczypiorkiem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzonko Kuchnia fit SMAKI ŚWIATA +49 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: