Tryptyk Hansa Memlinga: Sąd ostateczny


Więcej zszywek z tablicy

mniam

Kotlety Siekane z Piersi Ku...
Brakuje tylko 'orbit&#...
Kopytka-podstawowy przepis
Krokiety ziemniaczane chrup...
Sposób przygotowania 2 szkl...
Nalesniki BOUNTY w wersji FIT
Nalesniki BOUNTY w wersji FIT
Rolady z karkówki nadziane ...
Ciasto ferrero rocher bez p...
Makaron z pieczonym kurczak...
Kaszotto z indykiem, fasolk...
Składniki: 4 piersi z kurcz...
Babka zebra ;-)
Ciasto czekoladowe w 10 minut
***
Puchaty omlet serowo-warzywny
pulpeciki w sosie koperkowy...
Krokiety z kalafiora i czos...
Sernik z białą czekoladą i ...
KFC GF CHICKEN
KRÓWKA BEZ PIECZENIA W PÓŁ ...
Kurczakowa sałatka z pieroż...
Kurczak a`la pizza
VajolaVajola

VajolaVajola od lanaibanana123

Dodane 16.10 o 20:23
Obserwuj
Kaszotto z indykiem, fasolką i cukinią | Kwestia Smaku SKŁADNIKI 2 PORCJE 3 łyżki oliwy extra vergine 1/3 szklanki kaszy pęczak 1 cebula 1 łyżeczka suszonego oregano 200 g piersi indyka 4 łyżki sosu sojowego 60 ml białego wina 1 i 1/2 szklanki bulionu lub rosołu 200 g zielonej fasolki szparagowej 1 mała cukinia 4 łyżki posiekanego szczypiorku PRZYGOTOWANIE Na dużą patelnię wsypać kaszę, dodać łyżkę oliwy i chwilę podsmażyć. Cebulę pokroić w kosteczkę, dodać na patelnię i zeszklić mieszając od czasu do czasu przez ok. 5 minut. W międzyczasie dodać suszone oregano. Przesunąć składniki na bok patelni, w wolne miejsce wlać 2 łyżki oliwy, włożyć zmielone mięso (lub rozdrobnione w melakserze lub drobno posiekane na desce). Polać sosem sojowym i obsmażać przez ok. 7 minut mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie składniki z boku patelni 1 - 2 razy przemieszać. Wymieszać wszystkie składniki na patelni i wlać białe wino, gotować ok. 2 - 3 minuty aż odparuje. Następnie wlać gorący bulion, doprawić świeżo zmielonym pieprzem i zagotować. Przykryć pokrywą i gotować pod przykryciem przez 20 minut. Fasolkę przyciąć na końcach i pokroić na kawałki. Cukinię pokroić w kosteczkę. Fasolkę i cukinię dodać na patelnię, wymieszać i przykryć. Gotować przez ok. 7 minut pod przykryciem, w międzyczasie 1 raz składniki przemieszać. Otworzyć, wymieszać, posypać szczypiorkiem.

Kaszotto z indykiem, fasolką i cukinią | Kwestia

Smaku SKŁADNIKI 2 PORCJE 3 łyżki oliwy extra vergine 1/3 szklanki kaszy pęczak 1 cebula 1 łyżeczka suszonego oregano 200 g piersi indyka 4 łyżki sosu sojowego 60 ml białego wina 1 i 1/2 szklanki bulionu lub rosołu 200 g zielonej fasolki szparagowej 1 mała cukinia 4 łyżki posiekanego szczypiorku PRZYGOTOWANIE Na dużą patelnię wsypać kaszę, dodać łyżkę oliwy i chwilę podsmażyć. Cebulę pokroić w kosteczkę, dodać na patelnię i zeszklić mieszając od czasu do czasu przez ok. 5 minut. W międzyczasie dodać suszone oregano. Przesunąć składniki na bok patelni, w wolne miejsce wlać 2 łyżki oliwy, włożyć zmielone mięso (lub rozdrobnione w melakserze lub drobno posiekane na desce). Polać sosem sojowym i obsmażać przez ok. 7 minut mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie składniki z boku patelni 1 - 2 razy przemieszać. Wymieszać wszystkie składniki na patelni i wlać białe wino, gotować ok. 2 - 3 minuty aż odparuje. Następnie wlać gorący bulion, doprawić świeżo zmielonym pieprzem i zagotować. Przykryć pokrywą i gotować pod przykryciem przez 20 minut. Fasolkę przyciąć na końcach i pokroić na kawałki. Cukinię pokroić w kosteczkę. Fasolkę i cukinię dodać na patelnię, wymieszać i przykryć. Gotować przez ok. 7 minut pod przykryciem, w międzyczasie 1 raz składniki przemieszać. Otworzyć, wymieszać, posypać szczypiorkiem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: