Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Lekkie ciasto szpinakowe z ...
pierożki z kaszą jaglaną i ...
12 Pysznych Przepisów na Pu...
Kolejna moja propozycja str...
Mój stroik wielkanocny :)
obiad jednogarnkowy - gulas...
Domowa Tarta na Słono: 12 P...
Kremowa zupa pomidorowa z m...
12 Pomysłów na Dania z Kurc...
Tatar
Fit brownie z bananami
kasza jaglana przepisy na o...
Tablica symboli DO PRANIA. ...
FIT CIASTECZKA (BEZ PIECZEN...
BISZKOPT W tortownicy o śre...
Kruche ciasteczka kakaowe z...
Sposób na najlepsze puree z...
Składniki: z bloga Kwestia ...
Kotleciki z cukinii i kaszy...
---
^. ^
Mleko kokosowe przepis
Zdrowe rafaello z kaszy jag...
Przepis
Jak przerobić zwykłą komodę...
Pyszna pasta kanapkowa z aw...
KimJestRudzielec

KimJestRudzielec

Dodane 23.06 o 16:11
Obserwuj
Kawa pachnąca Indiami

Składniki:
1 cm kory cynamonowca lub spora szczypta tartego cynamonu,
3 goździki,
4 owoce zielonego kardamonu,
1/5 laski wanilii,
1/2 gwiazdki anyżu,
4 łyżki kawy mielonej,
1 szklanka mleka sojowego np. waniliowego,
2 łyżki miodu,

Przygotowanie:
Kawę można przyrządzić na dwa sposoby; w tygielku lub w kawiarce.
W obydwu przypadkach najpierw rozcieramy przyprawy w moździerzu.
Następnie mieszamy je z kawą i napełniamy kawiarkę, którą stawiamy na palnik.
Po kilku minutach kawa jest gotowa. Przyprawiamy ją mlekiem i miodem.
W przypadku tygielka postępujemy podobnie, ale zamiast miodu dodajemy brązowy
cukier i kilkukrotnie podgrzewany nie dopuszczając do podnoszenia się piany.
Dopiero na sam koniec lekko zagotowujemy i dodajemy kilka kropel zimnej wody.
Tak by kawa z przyprawami opadła na dno tygielka.

http :// www. kuchnia. tv/kuchnia_przepis_0-0-4462_ kawa-pachnaca-indiami.html

Kawa pachnąca Indiami


Składniki:
1 cm kory cynamonowca lub spora szczypta tartego cynamonu,
3 goździki,
4 owoce zielonego kardamonu,
1/5 laski wanilii,
1/2 gwiazdki anyżu,
4 łyżki kawy mielonej,
1 szklanka mleka sojowego np. waniliowego,
2 łyżki miodu,

Przygotowanie:
Kawę można przyrządzić na dwa sposoby; w tygielku lub w kawiarce.
W obydwu przypadkach najpierw rozcieramy przyprawy w moździerzu.
Następnie mieszamy je z kawą i napełniamy kawiarkę, którą stawiamy na palnik.
Po kilku minutach kawa jest gotowa. Przyprawiamy ją mlekiem i miodem.
W przypadku tygielka postępujemy podobnie, ale zamiast miodu dodajemy brązowy
cukier i kilkukrotnie podgrzewany nie dopuszczając do podnoszenia się piany.
Dopiero na sam koniec lekko zagotowujemy i dodajemy kilka kropel zimnej wody.
Tak by kawa z przyprawami opadła na dno tygielka.

http :// www. kuchnia. tv/kuchnia_przepis_0-0-4462_ kawa-pachnaca-indiami.html

Zszywka przypięta także na tablicach:

Ulubione

Zgłoś naruszenie

JulenkaK

Przepis w sam raz dla mnie :) Uwielbiam takie aromaty. Akurat na święta dostałam kawę z etnocafe.pl/o-nas/palarnia-kawy/ więc koniecznie muszę wypróbować Twój przepis. Choć chyba zrezygnuję z anyżu :)

 |  29.12 o 9:39  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: