Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

Łatwy Mega Sernik Jagodowy....
Ciasto marchewkowe z mascar...
Marynowane pączki stokrotek...
Kinder Country Składniki 35...
ciasto drożdżowe bez wyrabi...
Zapamiętać !!
Prosty przepis robi furorę!...
Piwo kremowe z Harrego Pott...
360 g cukierków Werther...

Więcej zszywek ze źródła

smaker.pl

Grzanki z masłem, syropem k... Placki ziemniaczane Rosti Węgierskie knedle z twarogu Węgierskie placki Langosze Zapiekanka kebab na tortilli Ogórki po kalisku Ogórki po koreańsku - sałat... Marynowane plasterki z ogór...
p_aula

p_aula od elka311

Dodane 14.11 o 13:43 z

smaker.pl

Obserwuj

Kinder Country Składniki 350 ml śmietanki słodkiej

30% 250 g serka mascarpone 250 g herbatników 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch > 6 os. 60 min łatwe przystępne Przygotowanie Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić. 200 ml śmietany ubić na sztywno , dodać serek mascarpone, zmiksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką. W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać , aż składniki się połączą. Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią Kangusów , wstawić do lodówki na ok 2 godziny. smaker.pl

Zszywka przypięta także na tablicach:
desery Przepisy przepisy Pyszności +590 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Karolicik

owszem . autora poniosla wyobraznia ragujac ten przepis. ale samo ciasto w sobie jest bardzo dobre. wlasnie koncze blaszke. polecam ;)

1  |  20.11 o 17:25  

paulinapp

a czy Wy widzicie jak ta zszywka jest otagowana??

 |  20.11 o 14:18   Pokaż odpowiedzi

zuzka6665

Ja biała i mleczna rozpuscilam w śmietanie, schłodzić, ubieram, dodałam trzeba. Wyszło

 |  19.11 o 22:21  

ujusta

Czekoladę białą można rozpuścić ze śmietanką.Dobrze schłodzić w lodówce,a później ubić i dodać do mascarpone.Napewno się nie rozwarstwi.

 |  18.11 o 23:16  

Sylvia4

Czy wam też to ciasto wyszło takie dość twarde? Poza tym niestety mi chyba nie wyszło, bo nie za bardzo przypomina mi kinder country. Troszkę za daleko od tego odbiega. Pewnie coś musiałam zrobić nie tak, a szkoda, bo bardzo miałam na takie ciasto ochotę.

 |  18.11 o 23:03  

ACDCxx

Orgazm to bym jeszcze zrozumiała ale te hasztagi są dziwne :D

3  |  18.11 o 17:43  

_nika

Tez sie zabieram za te kalorie ;) a tak nawiasem mówiąc... Tagi tej zszywki to ja nie wiem co to ma byc :D

2  |  18.11 o 17:21   Pokaż odpowiedzi

go96321

Uwielbiam !

 |  18.11 o 14:59  

sylwia0122

Mój już w lodówce

 |  18.11 o 14:31  

kolorowazebra

Moja koleżanka robiła jakiś czas temu i nie wyszlo, wiec tu moje pytanie: śmietaną została ubita, serek dodany i mieszane na wolnych obrotach, zaczyna się problem, gdy dodała czekoladę. Gdzie był błąd? Robiła dwa razy i za każdym razem to samo :( a wygląda pysznie

 |  18.11 o 11:09   Pokaż odpowiedzi
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: