Więcej zszywek z tablicy

Deser

Tiramisu

    Mascarpone - ...
Jaglanka z bananem i masłem...
Mus czekoladowy z awokado

...
Ananasy w cieście

    mąka...
Owsianka z kawą zbożową



...
Pyszny mus z białej czekola...
Deser czereśniowy na skos 
...
Szybki deser z malinami 

 ...
Porzeczkowe lody z sosem ba...
Przezroczysty deser arbuzow...
Klasyczna waniliowa Panna C...
Creme patissiere 

Creme pa...
Jak zrobić lody z zielonej ...
Jak zrobić lody bez maszynk...
Lody z truskawkami
Jak zrob...
Jak zrobić lody domowym spo...
Jak zrobić lody z jajek?

T...
Lody malinowe bez maszyny

...
TRUSKAWKOWA OWSIANKA

Skład...
Domowa biała czekolada z ka...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Domowe żelki

Żelki z soku ...
Kogel mogel z musem truskaw...
Krem budyniowy pyszny i pus...
Czekoladowy krem na bazie ś...
Krem maślany na bezie szwaj...

Więcej zszywek ze źródła

jestsmak.blogspot.com

Muszle faszerowane twarogie... Francuskie paszteciki szpin... Pikantny omlet hiszpański 
... Faszerowane pieczarki 

Skł... Szybkie kalmary z majonezem... Orkiszowe placki z cukinii ... Śledzie solone w śmietanie ... Śledzie po kaszubsku



   ... Śledzie po góralsku 


    ...
kawka1

kawka1

Dodane 22.07 o 3:22 z

jestsmak.blogspot.com

Obserwuj

Klasyczna waniliowa Panna Cotta


na 4 porcje:

250 ml śmietanki kremówki 30-36% (płynnej z kartonika)
250 ml mleka
60 g cukru
3 łyżeczki żelatyny
1 laska wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu


Przygotowanie:

Żelatynę zalać 3 łyżkami wody i odstawić żeby napęczniała. Do rondelka wlać śmietankę i mleko. Dodać cukier, ziarenka wanilii oraz przekrojoną laskę. Płyn podgrzewać cały czas mieszając, do momentu, aż mleko ze śmietaną zawrze, a cukier się rozpuści. Rondelek zdjąć z palnika, dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie rozmieszać. Odstawić do przestudzenia. Następnie płyn przelać (najlepiej przez małe sitko) do czterech kokilek (o pojemności 125 ml) i wstawić do lodówki do stężenia na ok. 5 godzin lub na noc.

W celu łatwego wyjęcia panna cotty z kokilek, można je włożyć na kilka sekund do gorącej wody, a brzegi podważyć delikatnie cieniutkim nożykiem. Deser podawać z sosem owocowym, posiekaną czekoladą, migdałami, świeżą mięta lub z dodatkiem ulubionego alkoholu (u mnie likier Amarula).

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Sunny363

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY