Więcej zszywek ze źródła

www.smakizycia.pl

Podział tuszy wołowej
Właśc... Jak filetować pstrąga
Z cał... Będziemy potrzebować: 

1 b... Zakwas z buraków - Przepisy... bigos Polędwiczki z serem pleśnio... Cebula w panierce Świąteczny bigos Drukuj
Prz... ciasto na nalesniki
beza22

beza22 od MalinaXd

Dodane 19.10 o 22:06 z

www.smakizycia.pl

Obserwuj

Klasyczna zupa cebulowa z przepisu Magdy Gessler.


Prosta , aromatyczna i przede wszystkim smaczna :)


cebula 1000 g
masło 50 g
czosnek 4 ząbki
wywar warzywny 1000 ml
bagietka 6 kromek
żółty ser (najlepiej cheddar) 150 g
koniak 100 ml

Cebule obrać, pokroić w plasterki, bardzo dokładnie wykrawając twarde „piętki”. Cebulę zeszklić na maśle, zalać wywarem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Gotować aż cebula będzie miękka. Doprawić do smaku. Z kromek bagietki zrobić grzanki (w tosterze lub piekarniku). Włączyć piekarnik na funkcję grzanie od góry. Do zupy dolać koniak. Przelać zupę do żaroodpornych miseczek. Delikatnie ułożyć na wierzchu po grzance i posypać serem. Wstawić do piekarnika i zapiekać, aż ser się rozpuści.

Podawać natychmiast, bardzo gorącą.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły Cooking <3 Ulubione kuchnia +53 innych
Zgłoś naruszenie

kaarolka16

super

 |  26.10 o 20:38  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: