Biblijna opowieść o Hiobie- próba wiary


Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

Robiłam już kilka razy kurc...
BIGOS WIGILIJNY - JAK ZROBI...
przepis na pyszny i zdrowy ...
OGÓRKI PO KANADYJSKU 

Skła...
Dżem malinowy z wanilią :
 ...
Dżem truskawkowy

Tego potr...
Najlepszy chleb wieloziarni...
Konfitura z karmelizowanej ...
Surówka konserwowa z sześci...
Lemon curd - krem cytrynowy
Słodko-kwaśna sałatka z ogó...
niebo na talerzu: Ogórki po...
FRUŻELINA WIŚNIOWA - PRZEPI...
Składniki:

    1 kg śliwek...
Nalewka truskawkowa - przep...
NALEWKA ŚWIĄTECZNA
Składniki : 1 puszka czerwo...
Zdrowie na talerzu. Przepis...
Zupa po cygańsku
Składniki ...
Ciasto na domowy makaron
Pikantne żeberka w glazurze...
Ryba po cygańsku SKŁADNIKI:...
Meksykańska zupa paprykowa ...
PIERNICZKI ALPEJSKIE | matk...
Kurczak w sosie z pomidorów...
Żeberka w sosie miodowym
yoya

yoya od MalinaXd

Dodane 29.07 o 13:06
Obserwuj

Klasyczna zupa cebulowa z przepisu Magdy Gessler.


Prosta , aromatyczna i przede wszystkim smaczna :)


cebula 1000 g
masło 50 g
czosnek 4 ząbki
wywar warzywny 1000 ml
bagietka 6 kromek
żółty ser (najlepiej cheddar) 150 g
koniak 100 ml

Cebule obrać, pokroić w plasterki, bardzo dokładnie wykrawając twarde „piętki”. Cebulę zeszklić na maśle, zalać wywarem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Gotować aż cebula będzie miękka. Doprawić do smaku. Z kromek bagietki zrobić grzanki (w tosterze lub piekarniku). Włączyć piekarnik na funkcję grzanie od góry. Do zupy dolać koniak. Przelać zupę do żaroodpornych miseczek. Delikatnie ułożyć na wierzchu po grzance i posypać serem. Wstawić do piekarnika i zapiekać, aż ser się rozpuści.

Podawać natychmiast, bardzo gorącą.

Zgłoś naruszenie

kaarolka16

super

 |  26.10 o 20:38  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: