Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Przekąski z Grilla – TOP 15...
Ciasto delicja z jabłkami i...
Co na Obiad? TOP 16 Różnych...
Ciasto na Pizzę – Najlepszy...
Romantyczny Deser na Walent...
Sałatka na Święta i Sylwest...
Jaka Sałatka Na Święta? TOP...
Sałatka z kaszą kuskus, ser...
Szarlotka Królewska
Robi wr...
12 Pysznych Przepisów na Św...
Zupa z pora z serkiem i mię...
...
Joulutorttu – fińskie ciast...
...
:))
Wystrój Balkonu.
*--*
Klasyczne eklerki z budynie...
Szybkie Ciasteczka z Dżemem...
Bardzo dobry wybor. Pieknie...
Orzechowo-czekoladowy serni...
xoxo
20 Cudownych Pomysłów na To...
praktycznie i elegancko
...
Paszteciki wigilijne

Więcej zszywek ze źródła

www.przyslijprzepis.pl

Mięso mielone po bałkańsku Makowiec w pieluszkach Pierś z kurczaka w sosie or... Pierś z kurczaka w sosie or... Oszukany sernik z serka mas... sałatka z buraków, fety i r... Kruche łyżeczki z sałatką z... śledzie po meksykańsku Rolada marchewkowa

Klasyczne eklerki z budyniem waniliowym


250 ml wody
100 g masła
150 g mąki pszennej 450
4 jajka
szczypta soli
Dodatkowo:
1 opakowanie budyniu waniliowego/śmietankowego
400 ml mleka
2 łyżki cukru

Do rondelka przełożyć wodę z masłem. Do gotującej się wody wsypać mąkę, cały czas intensywnie mieszać/ucierać przez około 1-2 min, by się ciasto się nie przypaliło. Ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Ciasto nie może być nawet lekko ciepłe, w innym wypadku eklerki nie urosną w piekarniku. Wystygnięte ciasto miksujemy z jajkami na gładko.
2. Masę przekładamy do szprycy, worka cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia/silikonową matą. Wyciskane ciasta powinny mieć około 8 cm długości i 3-4 cm szerokości.Eklerki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 C i pieczemy od 20 do 30 min lub do momentu aż będą złote. Upieczone eklerki studzimy a następnie kroimy na 2 części.
3. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu lecz w 400 ml mleka. Ugotowany budyń przykrywamy folią aluminiową tak dotykała powierzchni krem. Odstawiamy do wystudzenia. Nie mieszamy w czasie stygnięcia. Całkowicie wystudzony budyń przekładamy do szprycy i wyciskamy na jedną część eklerka. Przykrywamy drugą częścią. Eklerki wg. uznania posypujemy cukrem pudrem, polewamy polewą z białej/mlecznej czekolady lub polewamy gęstą polewa kajmakową.

Porady
Eklerki można również przełożyć kremem czekoladowym, masą kajmakową lub masą śmietanową.

Polubili: Fashionistka022
Zszywka przypięta także na tablicach:
SŁODKOŚCI Omnomnom omnomnom kuchnia +11 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: