Wolność: Czy zawsze stanowi źródło ludzkiego szczęścia?


Więcej zszywek z tablicy

Zdrowe odżywianie

PYSZNA BEZA, BITA ŚMIETANA,...
takie kanapeczki to można j...
Klasyczne śnieżnobiałe bezy...
chicken parmesan baked ziti
tortilla z kurczakiem, papr...
przekaska
Niebiański serniczek :) <...
kurczak z sosem musztardowy...
Domowy Jogurt- METODA I z u...
Lemoniada Truskawkowa
Skład...
Pizza Bajgle,
Składniki: ba...
LEMONIADA ARBUZOWA
Składnik...
Jagodowy smoothie Przepis n...
Ametist

Ametist od marekglinka

Dodane 6.02 o 18:19
Obserwuj

Klasyczne śnieżnobiałe bezy - przepis po kliknięciu

w zdjęcie maniapieczenia.com

Polubili: Pynia59
Zgłoś naruszenie

lolipoppy

4 duże białka 200 g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. By nie przebić białek, warto co jakiś czas sprawdzić w trakcie ubijania czy miskę z pianą można odwrócić do góry dnem. Jeśli tak - piana jest gotowa do dalszej obróbki. Następnie stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając, aż cukier całkowicie się rozpuści – trwa to kilkanaście minut. W masie nie powinno być żadnych grudek cukru. Wlać sok z cytryny, zmiksować. Gotowa masa bezowa powinna być bardzo sztywna, gęsta i błyszcząca. Masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną końcówką np. dużą gwiazdką i wyciskać na przygotowaną blachę bezy, zachowując odstępy (bezy trochę urosną w trakcie pieczenia). Piekarnik rozgrzać do temperatury 90°C z termoobiegiem. Piec bezy przez około 2 - 2,5 godziny, w zależności od wielkości. Upieczona beza wydaje głuchy odgłos gdy stukniemy o jej spód. Wyjąć z piekarnika. Zostawić do wystudzenia.

 |  20.04 o 21:09  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: