Maria_anna

Maria_anna

Dodane 13.11 o 18:55
Obserwuj
Kluski marchewkowe

    marchew
    1 kilogram
    mąka ziemniaczna
    300 gramów
    masło 82%
    1 łyżka
    imbir starty
    1



Marchewki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, (wtedy szybciej ugotujemy) gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem masła.

Studzimy, mielimy na średnich oczkach.
Następnie dodajemy mąkę, starty imbir i szybko wyrabiamy ciasto.

Formujemy kluski, podobnie jak śląskie (z dziurką, czy bez, znaczenia nie ma), gotujemy ok. 6 minut od wypłynięcia na powierzchnię wody.

Kluski marchewkowe


marchew
1 kilogram
mąka ziemniaczna
300 gramów
masło 82%
1 łyżka
imbir starty
1



Marchewki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, (wtedy szybciej ugotujemy) gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem masła.

Studzimy, mielimy na średnich oczkach.
Następnie dodajemy mąkę, starty imbir i szybko wyrabiamy ciasto.

Formujemy kluski, podobnie jak śląskie (z dziurką, czy bez, znaczenia nie ma), gotujemy ok. 6 minut od wypłynięcia na powierzchnię wody.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: