karolina229 od Deeday6
Dodane 25.01 o 14:26
z
zkotemwkuchni.blogspot.com
Przypięte z Kluski Twarogowe - ...
Kluski Twarogowe - Dukan 250g twarogu 1 jajko 2 szczypty
soli 1-2 łyżki skrobi ziemniaczanej Możemy dodać do masy tylko 1 łyżkę skrobi i na wrzątek wrzucać nieuformowane kule, ale nakładane łyżką lub lekko toczone w rękach. Najważniejsze jest mocne odciśnięcie twarogu z wody. Twaróg odcisnąć ręcznikiem w wody, lekko wyrobić by pozbyć się grudek. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać, masa nie powinna być lepiąca. Formować podłużne wałeczki lub kulki. Wrzucać na wrzątek i gotować kilka minut w zależności od wielkości - im większe tym dłużej, na małym ogniu tak by lekko bulgotały :)
Użytkownicy także przypinają: