Więcej zszywek z tablicy

Cheat Day

Sałatka na bazie ryżu, jaje...
....
Pyszny dip serowy
Kotlet z fileta drobiowego ...
Naleśniki budyniowe
Pyszne Przepisy na Zapiekan...
Kurczak po zbójnicku
Kurczak w jogurtowej marynacie
12 Pysznych Przepisów na Do...
filety z kurczaka w sosie p...
Przepis na Lasagne – 12 Pom...
12 Pysznych Przepisów na Sz...
Knedle z mięsem mielonym 28...
Tarta czekoladowa z karmeli...
Naleśniki z pianą
Zapiekanka makaronowa bolog...
Faworki – chrust
Odrywane bułeczki drożdżowe...
Napoleonka bez pieczenia na...
mini pizza :)
ciasto 3 bit... bez pieczen...
Kurczak w pikantnej panierc...
Ciasteczka z patelni
Domowa i Szybka Pizza z Pat...
TOFFIFEE - pyszne ciasto be...
CIASTO SNIKERS SKŁADNIKI NA...

Więcej zszywek ze źródła

www.obzarciuch.pl

Sałatka hit imprezy Gołąbki ziemniaczane Bułki pszenne Farszynki Babci Sałatka warstwowa z kalafiorem Ciasto kokosowo-agrestowe Kotlety z kalafiora i ryżu Majowa truskawka 

Wymiary ... Sernik twix
domcziixxx

domcziixxx od kawka1

Dodane 4.10 o 1:01 z

www.obzarciuch.pl

Obserwuj

Knedle z mięsem mielonym 28 sztuk ciasto: 1 kg ziemniaków

ok. 30 dag mąki pszennej 1 duże jajko lub 2 małe farsz: 40 dag mięsa mielonego np. od łopatki lub innego 2 małe cebule 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku pieprz mielony majeranek sól Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie przygotowujemy farsz: cebulę drobno kroimy i podsmażamy ją na złoty kolor. Do surowego mięsa dodajemy majeranek, pieprz, sól i czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszamy, wrzucamy do podsmażonej cebuli i smażymy ok. 10 minut. Następnie odstawiamy do wystudzenia, dodajemy jajko i bułkę tartą. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy. Ugotowane i wystudzone ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa lub przeciskamy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy mąkę i wbijamy jajko. Potem zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy wałek i kroimy go na małe porcje ok. 3/4 cm. Z każdego kawałka robimy dłonią placuszek i po środku nakładamy wcześniej powstały farsz. Zlepiamy i formujemy kulkę. Knedle wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy ok. 3 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Knedle podajemy bezpośrednio po wyjęciu z wody, z podsmażoną cebulką, skwarkami lub z sosem np. grzybowym.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kulinarne przysmaki. dieta akuchnia Mojeee +11 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: