Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia :)

Sałatka z tortellini, porem...
...
Rożki z tortilli
Roladki z Tortilli: TOP 15 ...
Kojarzycie rollsy z Pizza H...
Szybkie i łatwe w przygotow...
Składniki:

15dkg chudej sz...
Szybkie Ciasteczka z Dżemem...
Ekspresowe bułeczki bez wyr...
Wiśniowe orzeźwienie! Czesk...
Lekkie słodkie pianki z kak...
PIERŚ NADZIEWANA SZPINAKIEM...
Szukasz pomysłu na szybki i...
Sałatka z tortellini i ziel...
Przepis na indyjskie danie ...
Chrupiąca, pyszna TARTA z C...
szparag - warzywo sezonowe,...
krokiety ze szpinakiem
na s...
serowo-ziemniaczane kule z ...
Uwielbiam je w każdej posta...
...
Piersi z kurczaka w cieście...
   Kurczak z ryżem po meksy...
Roladka szpinakowa z szynką...
Składniki ok. 18 sztuk 3 du...
A na szybką przekąskę na im...
ewelina2608

ewelina2608 od MaJe_CzKa222

Dodane 6.01 o 22:35
Obserwuj
Kojarzycie rollsy z Pizza Hut? Samemu można zrobić lepsze! Składniki (z jednej tortilli wychodzi około 5-6 roladek): - 5 tortilli - 5 plastrów dużej szynki (np. gotowanej) - 1/2 szklanki tartego sera ementaler - 1/2 szklanki żółtej mozzarelli (można ją kupić pakowaną, już w wiórkach) - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego - 1 łyżka musztardy francuskiej - 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej (jeśli lubimy pikantne, można dać więcej) - sól Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Jogurt mieszamy z musztardami, przyprawiamy solą do smaku. Oba sery mieszamy razem. Każdy płat tortilli smarujemy cienką warstwą sosu. Na wierzchu układamy plaster szynki i całość posypujemy serami. Tortillę rolujemy (warto przed zawinięciem schować brzegi tortilli do środka – jak w krokietach) i układamy na blasze (łączeniem do dołu, by tortilla nie rozwijała się w trakcie pieczenia). Wkładamy do piekarnika na około 5-10 minut. Wyjmujemy, gdy tortilla zacznie się rumienić, a ser w środku będzie się topić. Roladki kroimy na kawałki, w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę. Podajemy z pozostałym sosem jogurtowo-musztardowym, jako dip.

Kojarzycie rollsy z Pizza Hut?

Samemu można zrobić lepsze! Składniki (z jednej tortilli wychodzi około 5-6 roladek): - 5 tortilli - 5 plastrów dużej szynki (np. gotowanej) - 1/2 szklanki tartego sera ementaler - 1/2 szklanki żółtej mozzarelli (można ją kupić pakowaną, już w wiórkach) - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego - 1 łyżka musztardy francuskiej - 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej (jeśli lubimy pikantne, można dać więcej) - sól Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Jogurt mieszamy z musztardami, przyprawiamy solą do smaku. Oba sery mieszamy razem. Każdy płat tortilli smarujemy cienką warstwą sosu. Na wierzchu układamy plaster szynki i całość posypujemy serami. Tortillę rolujemy (warto przed zawinięciem schować brzegi tortilli do środka – jak w krokietach) i układamy na blasze (łączeniem do dołu, by tortilla nie rozwijała się w trakcie pieczenia). Wkładamy do piekarnika na około 5-10 minut. Wyjmujemy, gdy tortilla zacznie się rumienić, a ser w środku będzie się topić. Roladki kroimy na kawałki, w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę. Podajemy z pozostałym sosem jogurtowo-musztardowym, jako dip.

Zgłoś naruszenie

byhappy

robiłam i są przepyszne :) polecam

1.01 o 22:53      1  | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY