Więcej zszywek ze źródła

www.domowe-wypieki.pl

Kokosanki1

    200g wiórkó... Pączki Charlotte z musem malinowym Sernik nowojorski. Przepis ... APPLE PIE - amerykańska sza... Ciasteczka z rabarbarem Torcik jogurtowo- truskawkowy sprawdzony przepis na crème... Sernik z truskawkami i bezą
wiedzmanna

wiedzmanna

Dodane 28.02 o 8:57 z

www.domowe-wypieki.pl

Obserwuj

Kokosanki1


200g wiórków kokosowych
50g masła
2 białka
120g cukru

Sposób przygotowania:

Masło roztopić w garnku. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia

Białka ubić na sztywną pianę. Kolejno, dalej ubijając, dodać stopniowo cukier.Ubite białka wmieszać delikatnie łyżką do zimnego kokosu. (Masa jest dość gęsta).Wykładać łyżeczką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pozostawiając odstępy między ciasteczkami. Można delikatnie uformować masę palcami, aby kokosanki były w miarę okrągłe, ale nie przyklepywać z góry. Ładne wyjdą, jeśli będą poszarpane.

Piec w nagrzanym piekarniku, jedną blachę po drugiej, ok. 15min. na złoty kolor w temperaturze 180°C.

Smacznego.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: