kawka1

kawka1

Dodane 24.07 o 2:51
Obserwuj
Kokosowe szneki z serem i morelą



    mąka pszenna
    300 gramów

    drożdże
    2 dag

    cukier
    6 łyżek

    sól
    1 szczypta

    mleko kokosowe
    125 mililitrów

    masło 82%
    1 łyżka

    żółtka
    2 sztuki

Składniki na nadzienie:

    ser twarogowy
    250 gramów

    żółtko
    1 sztuka

    cukier
    3 łyżki

    morele
    7 sztuk

    wiórki kokosowe
    1 łyżka

    jajko
    1 sztuka

Składniki na kruszonkę:

    mąka pszenna
    1 łyżka

    masło 82%
    1 łyżka

    wiórki kokosowe
    1 łyżka

    cukier
    1 łyżka



Do miski wykruszam drożdże, dodaję mleko kokosowe letnie kilka łyżek i dwie łyżki mąki, szczyptę cukru. Zaczyn mieszam i odstawiam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30 minut. Do zaczynu przesiewam resztę mąki, dodaję resztę mleka kokosowego letniego, sól. Żółtka ubijam mikserem z cukrem. Dodaję do składników i zarabiam mikserem. Masło rozpuszczam w rondelku i studzę. Dodaję do ciasta i zarabiam dalej mikserem. Ciasto odstawiam na około dwie godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Wykładam na stolnice podsypaną mąką, zagniatam i formuję kulki mniejsze niż pączek. Układam na blaszce wyłożonej papierem w odstępach dużych do wyrośnięcia na 30 minut. Dnem szklanki dociskam ciasto do dna blaszki i robię wgłębienia. Nadziewam serem, układam po połówce moreli.

Ser: 
Do miski przekładam ser, dodaję cukier i żółtko i ucieram mikserem.

Kruszonka:
W misce zagniatam mąkę i masło oraz wiórki. Dodaję cukier na końcu i zagniatam ponownie. Kruszonkę wykładam na morele, posypuję wiórkami kokosowymi. Drożdżówki smaruję rozbełtanym jajkiem. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni góra dół na 25 minut aż się zarumienią.

Kokosowe szneki z serem i morelą




mąka pszenna
300 gramów

drożdże
2 dag

cukier
6 łyżek

sól
1 szczypta

mleko kokosowe
125 mililitrów

masło 82%
1 łyżka

żółtka
2 sztuki

Składniki na nadzienie:

ser twarogowy
250 gramów

żółtko
1 sztuka

cukier
3 łyżki

morele
7 sztuk

wiórki kokosowe
1 łyżka

jajko
1 sztuka

Składniki na kruszonkę:

mąka pszenna
1 łyżka

masło 82%
1 łyżka

wiórki kokosowe
1 łyżka

cukier
1 łyżka



Do miski wykruszam drożdże, dodaję mleko kokosowe letnie kilka łyżek i dwie łyżki mąki, szczyptę cukru. Zaczyn mieszam i odstawiam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30 minut. Do zaczynu przesiewam resztę mąki, dodaję resztę mleka kokosowego letniego, sól. Żółtka ubijam mikserem z cukrem. Dodaję do składników i zarabiam mikserem. Masło rozpuszczam w rondelku i studzę. Dodaję do ciasta i zarabiam dalej mikserem. Ciasto odstawiam na około dwie godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Wykładam na stolnice podsypaną mąką, zagniatam i formuję kulki mniejsze niż pączek. Układam na blaszce wyłożonej papierem w odstępach dużych do wyrośnięcia na 30 minut. Dnem szklanki dociskam ciasto do dna blaszki i robię wgłębienia. Nadziewam serem, układam po połówce moreli.

Ser:
Do miski przekładam ser, dodaję cukier i żółtko i ucieram mikserem.

Kruszonka:
W misce zagniatam mąkę i masło oraz wiórki. Dodaję cukier na końcu i zagniatam ponownie. Kruszonkę wykładam na morele, posypuję wiórkami kokosowymi. Drożdżówki smaruję rozbełtanym jajkiem. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni góra dół na 25 minut aż się zarumienią.

Zszywka przypięta także na tablicach:
...slodkosci i inne pysznosci...:) Uzyte deser kuchnia +1 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: