Więcej zszywek z tablicy

ciasta

Domowy Shake – TOP 12 Orzeź...
Ciasto coca-cola (z galaretką)
Puszyste pancakes z nutellą...
Przepyszne ciasto piankowe!...
Pyszne ciasto czekoladowe z...
Sernik kinder country
12 Pysznych Przepisów na Zd...
15 Pysznych Przepisów na Mu...
Sernik królewski z wiórkami...
Cud Malina!
Pyszny Tort Jogurtowy z Mal...
Kokosowy sernik na spodzie ...
TOP 15 Najlepszych Przepisó...
Wiosenne ciasto marchewkowe
Ciasto kinder bueno bez pie...
Ciasto bez pieczenia Nesqui...
ciasto marchewkowe
Domowa Tarta na Słodko – TO...
Proste ciasto cynamonowe - ...
KOKOSOWE
Składniki:
(na for...
Ciasto Prasnalowe
Cronuts, czyli amerykańskie...
Ciasto bezowe z kremem i po...
Kostka szwarcwaldzka bez pi...
Seromak
Proste ciasto czekoladowe (...

Więcej zszywek ze źródła

www.kuchcikgotuje.pl

Tuńczyk z selerem naciowym SOCZYSTE MIELONE KOTLETY KOKOSOWE
Składniki:
(na for... Składniki:
(na foremkę 14 c... w majonezie i ketchupie Seromakowiec bez spodu Seromakowiec bez spodu Seromakowiec Udka kurczaka pieczone w ma...

KOKOSOWE

Składniki:
(na foremkę o wymiarach 14 cm x 28 cm x 7 cm)
2 szklanki wiórków kokosowych
250 g masła
2 budynie śmietankowe lub waniliowe (80 g)
1 szklanka cukru
750 ml mleka
2 żółtka
250 g herbatników kakaowych
wiórki kokosowe i płatki migdałowe do posypania
Polewa:
1/2 tabliczki czekolady deserowej
1 łyżka mleka
2 łyżki masła
1 łyżeczka miodu naturalnego

Składniki odmierzam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml
*Osoby na diecie bezglutenowej powinny użyć herbatniki bez glutenu.
Przygotowanie ciasta kokosowego bez pieczenia:
Żółtka roztrzepać i połączyć z rozmieszanym w 100 ml mleka budyniem.
Pozostałe mleko zagotować z cukrem, dodać wiórki kokosowe i gotować, aż masa zacznie lekko gęstnieć. Do gęstniejącej masy dodać budyń rozmieszany z jajkami i ciągle mieszając zagotować, aby powstała gęsta masa budyniowa. Masę wystudzić. Ciasto jest niezbyt słodkie, jeśli lubimy bardzo słodkie dodać więcej cukru.

Masło zmiksować do puszystej konsystencji i nadal miksując dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej z wiórkami.
Dno foremki wyłożyć herbatnikami, na których rozsmarować 1/3 część kremu i przykryć drugą warstwą herbatników i rozsmarować na nich drugą część kremu i znów warstwa herbatników i na koniec krem.
Wierzch obsypać płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi, docisnąć je lekko łyżeczką do kremu.
Opcjonalnie ciasto można polać cienkimi smugami polewy, chociaż bardzo dobrze smakuje i bez niej.
Składniki polewy rozpuścić w misce na garnku z wrzącą wodą do uzyskania jednolitej konsystencji (ciągle mieszać).
Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin, aby zmiękły nieco herbatniki.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły przepisy Slodkości wy moje ❤ Przepisy +22 innych
Zgłoś naruszenie

Fashionistka022

:) *

 |  24.03 o 0:34  

Fashionistka022

wygląda pysznie :(

 |  24.03 o 0:34  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: