
Kopiec kreta SKŁADNIKI: Ciasto 1 margaryna 1.
5 szkl cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżki kakao 5 jaj 2 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek wody Masą 500 ml kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 cukry waniliowe 2 galaretki bananowe lub agrestowe 1 szkl wody 5 bananów 100 g.wiórków czekoladowych PRZYGOTOWANIE: Margarynę, kakao, wodę, cukier i cukier waniliowy zagotować ciągle mieszając i wystudzić. Białka ubić na sztywno dodać masę czekoladową oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać wyłożyć do tortownicy o średnicy około 28 cm i upiec. Wystudzić i pokroić górę którą należy pokruszyć. Galaretki rozpuścić w wodzie z cukrem waniliowym . Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodać tężejącą galaretkę i wiórki czekoladowe delikatnie wymieszać. Na ciasto pokroić banany posmarować kremem tworząc kopiec. Posypać pokruszonymi kawałkami ciasta. Schłodzić.
Użytkownicy także przypinają:
Luna_500
uwielbiam :)