Więcej zszywek z tablicy

Przepisy- słodkości

Kopiec kreta
 Składniki na ...
Churros
Orzeźwiający mus.
 - 4 kiwi...
Pierniczki- przepis
Domowe paluszki Twix
Rogale marcińskie, przepis ...
mufinki
Czas przygotowania:   20min...
Galaretkowe robale, fuuuj :D
Miętowy shake
butterflyek

butterflyek od Majka96

Dodane 11.05 o 10:52
Obserwuj
Kopiec kreta
 Składniki na spód:

    350 g ciastek czekoladowych z nadzieniem czekoladowym (np. oreo lub neo z nadzieniem czekoladowym)
    70 g masła

Składniki umieścić w malakserze i zmiksować do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku.

Formę do tarty o średnicy 25 cm wysmarować masłem. Wysypać do niej ciasteczkową masę, wyrównać, wygładzić i dokładnie, ściśle wgnieść w dno i boki formy. Schłodzić przez 30 minut w lodówce. 

Ponadto:

    7 średniej wielkości bananów
    1 łyżka soku z cytryny
    500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
    250 g serka mascarpone, schłodzonego
    1 łyżeczka pasty z wanilii lub ekstraktu z wanilii
    2 - 3 łyżki cukru pudru
    80 g mlecznej czekolady, drobno posiekanej
    250 g ciastek czekoladowych z nadzieniem czekoladowym (np. oreo lub neo z nadzieniem czekoladowym)

Spód do tarty przenieść na paterę. Obrane banany skropić sokiem z cytryny, poukładać obok siebie na spodzie ciasteczkowym. W misie miksera umieścić śmietanę kremówkę i serek mascarpone. Ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Dodać czekoladę, pastę z wanilii i wymieszać. Wyłożyć w kształcie kopca na banany.

Ciasteczka zmiksować w malakserze do otrzymania masy o konsystencji grubego piasku. Posypać po górze ciasta, schłodzić.

Kopiec kreta

Składniki na spód:

350 g ciastek czekoladowych z nadzieniem czekoladowym (np. oreo lub neo z nadzieniem czekoladowym)
70 g masła

Składniki umieścić w malakserze i zmiksować do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku.

Formę do tarty o średnicy 25 cm wysmarować masłem. Wysypać do niej ciasteczkową masę, wyrównać, wygładzić i dokładnie, ściśle wgnieść w dno i boki formy. Schłodzić przez 30 minut w lodówce.

Ponadto:

7 średniej wielkości bananów
1 łyżka soku z cytryny
500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
250 g serka mascarpone, schłodzonego
1 łyżeczka pasty z wanilii lub ekstraktu z wanilii
2 - 3 łyżki cukru pudru
80 g mlecznej czekolady, drobno posiekanej
250 g ciastek czekoladowych z nadzieniem czekoladowym (np. oreo lub neo z nadzieniem czekoladowym)

Spód do tarty przenieść na paterę. Obrane banany skropić sokiem z cytryny, poukładać obok siebie na spodzie ciasteczkowym. W misie miksera umieścić śmietanę kremówkę i serek mascarpone. Ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Dodać czekoladę, pastę z wanilii i wymieszać. Wyłożyć w kształcie kopca na banany.

Ciasteczka zmiksować w malakserze do otrzymania masy o konsystencji grubego piasku. Posypać po górze ciasta, schłodzić.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzenie Pyszności Ciasta ●przepisy● +53 innych
Zgłoś naruszenie

marta181267

potwierdzam jest to moje ulubione ciasto i wszystkich moich znajomych zrobiłam raz a teraz muszę robić co tydzień

 |  16.05 o 19:27  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: