Więcej zszywek ze źródła

www.obzarciuch.pl

Sałatka hit imprezy Gołąbki ziemniaczane Bułki pszenne Farszynki Babci Sałatka warstwowa z kalafiorem Ciasto kokosowo-agrestowe Kotlety z kalafiora i ryżu Majowa truskawka 

Wymiary ... Sernik twix
kawka1

kawka1

Dodane 2.10 o 23:00 z

www.obzarciuch.pl

Obserwuj

Kopytka z mąki żytniej



około 1 kg ziemniaków
1 1/2 szklanki mąki żytniej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 jajka
sól
olej



Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i mielimy przez maszynkę do mięsa. Do ziemniaków dodajemy obie mąki i jajka. Zagniatamy dokładnie ciasto. Na oprószonej mąką stolnicy ciasto dzielimy na 4 części, formujemy w wałek i kroimy skośnie kopytka.



W dość dużym garnku gotujemy wodę z solą i odrobiną oleju. Wrzucamy po kilka kopytek na gotującą wodę i jak wypłyną na wierzch czekamy kilka minut i wyciągamy łyżką cedzakową. Kopytka podajemy ciepłe z skwarkami, sosem lub innymi dodatkami.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzonko :)
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: