Więcej zszywek z tablicy

Food

Delikatna, puszysta rolada ...
CIASTO LION
Składniki:
duże...
Babeczki tiramisu
 Składnik...
Ciasto kremowe z bananami
 ...
Bułeczki bolognese

 Składn...
Ciasto z kremem kawowym 
 S...
Przepis na pyszne, serowe z...
Stylowo podaj sosy na stół:)
Gruszka w cieście :)
Pieczony filet z indyka w g...
Czarno-biały sernik z Oreo
...
Przesłodkie, urocze choinec...
Czekoladowe oczka


 składn...
Ciasteczka Bałwanki

Skladn...
Beczułki z jajek z szynką p...
Ciasto Cappuccino - 
 Skład...
Ciasto czekoladowo orzechow...
Reniferki Mikołaja
Kwiatuszkowe ciasteczka
Quesadilla z kurkami i kurc...
Galaretkę wrzucić to naczyn...
Zapiekanka ziemniaczana z m...
Tarta Capriciosa 
 Tarta:
-...
losos w szafranowym sosie

...
Prosty KREM Z KALAFIORA 

 ...
Przepis na chili con carne
...
Ivo

Ivo

Dodane 23.03 o 23:16
Obserwuj
Kostka alpejska

ciasto biszkoptowe:
3 jajka
2 czubate łyżki mąki
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
1/3 szklanki cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao

Krem kajmakowo-bezowy:
180 g masła
puszka masy kajmakowej
25 dkg bez

Masa śmietanowa:
400 ml kremówki 36%
2,5 łyżeczki żelatyny
½ tabliczki gorzkiej czekolady



ciasto biszkoptowe: Białka ubić na sztywno. Dodać cukier dalej ubijać, następnie dodawać po jednym żółtku. Na koniec wsypać przesiane mąki, proszek i kakao. Delikatnie zamieszać łyżką. Wylać do blachy o wym. 25x36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175˚C i piec ok.20-25 minut.

Krem kajmakowo-bezowy: Miękkie masło utrzeć na puch. Dodawać po łyżce masy kajmakowej i miksować. Na koniec dodać pokruszone bezy wymieszać.

Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i pozostawić do ostygnięcia. Dobrze schłodzoną w lodówce śmietanę ubić na sztywno. Na koniec wlać żelatynę i zamieszać.


Na ciasto wyłożyć krem kajmakowy, bitą śmietanę. Posypać startą gorzką czekoladą.

Kostka alpejska


ciasto biszkoptowe:
3 jajka
2 czubate łyżki mąki
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
1/3 szklanki cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao

Krem kajmakowo-bezowy:
180 g masła
puszka masy kajmakowej
25 dkg bez

Masa śmietanowa:
400 ml kremówki 36%
2,5 łyżeczki żelatyny
½ tabliczki gorzkiej czekolady



ciasto biszkoptowe: Białka ubić na sztywno. Dodać cukier dalej ubijać, następnie dodawać po jednym żółtku. Na koniec wsypać przesiane mąki, proszek i kakao. Delikatnie zamieszać łyżką. Wylać do blachy o wym. 25x36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175˚C i piec ok.20-25 minut.

Krem kajmakowo-bezowy: Miękkie masło utrzeć na puch. Dodawać po łyżce masy kajmakowej i miksować. Na koniec dodać pokruszone bezy wymieszać.

Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i pozostawić do ostygnięcia. Dobrze schłodzoną w lodówce śmietanę ubić na sztywno. Na koniec wlać żelatynę i zamieszać.


Na ciasto wyłożyć krem kajmakowy, bitą śmietanę. Posypać startą gorzką czekoladą.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
marlenka86
cartmanmistrz
paulla103
michon11
madziula1993
Anoszka
lizaczek19
yooka
mala_czarna007
NatOneD

oraz 9 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY