Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Kostka egzotyczna - BEZ PIE...
Krem cappuccino
Składniki n...
Ciasto łaciate 

Składniki ...
Tort milka

(na dużą tortow...
rafaello bez pieczenia, coś...
BABECZKI KINDER BUENO Z CZE...
Ciasto grysikowe z truskawk...
Sernik na zimno

Sernik na ...
TARTA Z KREMEM MALINOWYM
Pr...
SEMIFREDDO MALINOWE Z WANIL...
....
sernik daim składniki na sp...
Warstwowy torcik na zimno
F...
WANILIOWY GOTOWANY SERNICZE...
Apetyczne, dzisiaj robiłam ...
- 1 duży dojrzały banan (na...
Teraz mój osobisty przepis ...
Składniki:

400 ml śmietany...
Składniki:

2 płaty ciasta ...
Składniki:

masa

200 g mas...
ciasto Optymisty
Orzeźwiają...
ORZEŹWIAJĄCY MUS - zajadała...
Biszkopt: 4 jaja, 2 łyżki c...
MUFFINKI Z PŁATKÓW OWSIANYC...
OMLET OWSIANY w kształcie s...
KOKOSOWY PUDDING JAGLANY NA...

Więcej zszywek ze źródła

swiatciast.pl

Pijana kukułka taratuszki-pulchne faworki torcik kwiatki w doniczce Jabłkowe kwiatuszki z cynam... Ciasto biszkoptowe z truska... Ptysie z kremem z białek ja... Proste ciasto jogurtowe (7 ... Wiosenny tort naleśnikowy o... SYPANA SZARLOTKA Z RABARBAREM

Kostka egzotyczna - BEZ PIECZENIA


Przepis
Składniki:
spód:
18 sztuk podłużnych biszkoptów
masa jogurtowa:
800 gramów jogurtu naturalnego w temperaturze pokojowej (odradzam grecki)
3 galaretki cytrynowe
wierzch:
2 puszki koktajlu z owoców egzotycznych (razem 800 gramów brutto)
2 galaretki cytrynowe
dodatkowo:
1 paczuszka galaretki cytrynowej
1 paczuszka galaretki pomarańczowej
1 galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 250 ml wrzątku, wylewamy do głębokiego talerza, schładzamy do zgęstnienia. To samo robimy z 1 galaretką pomarańczową.
Następnie obie kroimy w kosteczkę.


Treść przepisu:

Prostokątną blaszkę o wymiarach 25x35 cm wykładamy papierem do pieczenia (jeśli nie mamy takiej z wyjmowanym dnem) i wykładamy podłużnymi biszkoptami.





3 cytrynowe galaretki rozpuszczamy w 300 ml wrzątku, schładzamy do temperatury pokojowej, a potem wlewamy małym strumyczkiem do jogurtu naturalnego i miksujemy do połączenia składników.







Powstałą na powierzchni piankę zbieramy łyżką.





Masę wkładamy do lodówki, a kiedy uzyska konsystencję budyniu, wsypujemy do niej pokrojone w kosteczkę galaretki i z wyczuciem mieszamy łyżką.







Masę wykładamy delikatnie na poukładane wcześniej biszkopty i w miarę możliwości wygładzamy powierzchnię. Ciasto wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia masy.





Owoce z puszki odcedzamy na sitku (ja miałam takie dwie puszeczki).
Wykładamy je na zastygniętą masę.






Dwie ostatnie galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 800 ml wody, schładzamy w lodówce i kiedy zaczną tężeć, wylewamy je na poukładane wcześniej owoce.

Ciasto ostatecznie schładzamy parę godzin w lodówce, smacznego !

Zszywka przypięta także na tablicach:
Smakołyki Pomysły Pomysły Omnonom *.*
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: