Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

KURCZAK Z MAKARONEM, POMIDO...
walls inspiration
...
kjn
<3 ten napis mówi wszyst...
ława do siedzenia - tylko m...
altanka
sdgh
...
...
...
trójkolorowa pianka zebra :)
Łosoś w warzywach 1. Świeżo...
Sałatka meksykańska Składni...
Mega sałatka <3 polecam ...
Koktail z kiwi Składniki: 2...
Jak narysować nos-krok po k...
Ciasto najprostsze pod słoń...
ŻELOWE MYDEŁKA POTRZEBUJECI...
Cebulkę, czerwoną fasolkę, ...
:))
De volaille według Michela ...
ciekawa Wielkanocna ozdoba,...
Kostka Królowej Składniki: ...
100 g kaszy gryczanej (1 wo...
PYSZNA SAŁATKA Z KURCZAKIEM...
whitelady1980

whitelady1980 od AniaZmora

Dodane 28.12 o 22:55
Obserwuj
Kostka Królowej Składniki:  duże opakowanie herbatników 250g serka mascarpone 2-3 łyżki nutelli 6 żółtek (białka można zamrozić i wykorzystać kiedy indziej np. do bezy) 2 szklanki mleka 1 szklanka śmietany kremówki 150g cukru cukier waniliowy 1 pełna łyżka mąki pszennej 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła w temp. pokojowej     Wykonanie:  Żółtka, obie mąki i pól szklanki mleka dobrze wymieszać, by nie powstały grudki. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać śmietanę, wymieszać i zagotować. Teraz dodać wcześniej przygotowane żółtka z mąkami. Wszystko energicznie mieszać i zagotować. Ma powstać aksamitny budyń.  Masło miksujemy do białości i stopniowo dodajemy wystudzony już budyń.  Blaszkę wykładamy folią aluminiową bądź papierem do pieczenia. Na dnie układamy ściśle herbatniki. Wykładamy połowę kremu. Teraz układamy kolejną warstwę ciastek , a na nie resztę masy. Znów układamy warstwę herbatnikową. Na koniec smarujemy masą nutellową, która powstaje z wymieszania mascarpone z nutellą.  Całość posypujemy startą czekoladą i wstawiamy do lodówki, najlepiej na cały dzień.

Kostka Królowej Składniki: duże opakowanie herbatników

250g serka mascarpone 2-3 łyżki nutelli 6 żółtek (białka można zamrozić i wykorzystać kiedy indziej np. do bezy) 2 szklanki mleka 1 szklanka śmietany kremówki 150g cukru cukier waniliowy 1 pełna łyżka mąki pszennej 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła w temp. pokojowej Wykonanie: Żółtka, obie mąki i pól szklanki mleka dobrze wymieszać, by nie powstały grudki. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać śmietanę, wymieszać i zagotować. Teraz dodać wcześniej przygotowane żółtka z mąkami. Wszystko energicznie mieszać i zagotować. Ma powstać aksamitny budyń. Masło miksujemy do białości i stopniowo dodajemy wystudzony już budyń. Blaszkę wykładamy folią aluminiową bądź papierem do pieczenia. Na dnie układamy ściśle herbatniki. Wykładamy połowę kremu. Teraz układamy kolejną warstwę ciastek , a na nie resztę masy. Znów układamy warstwę herbatnikową. Na koniec smarujemy masą nutellową, która powstaje z wymieszania mascarpone z nutellą. Całość posypujemy startą czekoladą i wstawiamy do lodówki, najlepiej na cały dzień.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Food&Drinks Kuchnia kuchnia NA SŁODKO +112 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: