Więcej zszywek z tablicy

desery

Ciasteczka kruche z wody – ...
KOSTKA WINOGRONOWA SKŁADNIK...
Mini serniczki w szklankach
Kruche ciasto z jagodami i ...
Placek z owocami (mirabelkami)
Tortille pszenne z nadzieni...
....
***
Kruche ciasto z malinami
Muffiny jogurtowe z borówka...
Pieee...Pieee... Pieguskii ...
Batonik ala twix [blacha o ...
Ciasto szefowej Ciasto szef...
Ciasto o śmiesznej nazwie Z...
Jak zrobić ciasto francuski...
jak to zrobić
jak to zrobić
Pieczone róże z jabłek i ci...
Francuskie rożki z jabłkami...
Sernik “Straciatella” (bez ...
ciasto leśny mech.
Przepis na na najlepsze nal...
Danio placki
Fit śniadaniowa rolada <...
.......
Babeczki kinder
Wiola143

Wiola143 od Cienbebe

Dodane 14.08 o 19:43
Obserwuj
KOSTKA WINOGRONOWA SKŁADNIKI NA CIASTO: 800 g jogurtu naturalnego, greckiego 4 banany 3 galaretki cytrynowe 400 ml gorącej wody ok. 600 g winogron 2 galaretki agrestowe 600 ml gorącej wody DODATKOWO: herbatniki maślane Formę o wym. 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy jeden obok drugiego herbatniki. Galaretki cytrynowe mieszamy w 400 ml gorącej wodzie. Zostawiamy do wystudzenia. Do jogurtu w temp. pokojowej powoli wlewamy ostudzoną galaretkę cały czas miksując. Następnie dodajemy pokrojonego banana w niewielką kostkę i mieszamy. Gotową masę wylewamy na herbatniki i wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Galaretki agrestowe rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do wystudzenia. Umyte i osuszone winogrona układamy na masie jogurtowej lekko je wciskając. Ponownie wkładamy do lodówki, aż masa zetnie się jeszcze bardziej. Następnie na winogrona wykładamy tężejącą galaretkę agrestową. Wkładamy do lodówki na min. 4 godziny lub całą noc.

KOSTKA WINOGRONOWA SKŁADNIKI NA CIASTO: 800 g jogurtu

naturalnego, greckiego 4 banany 3 galaretki cytrynowe 400 ml gorącej wody ok. 600 g winogron 2 galaretki agrestowe 600 ml gorącej wody DODATKOWO: herbatniki maślane Formę o wym. 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy jeden obok drugiego herbatniki. Galaretki cytrynowe mieszamy w 400 ml gorącej wodzie. Zostawiamy do wystudzenia. Do jogurtu w temp. pokojowej powoli wlewamy ostudzoną galaretkę cały czas miksując. Następnie dodajemy pokrojonego banana w niewielką kostkę i mieszamy. Gotową masę wylewamy na herbatniki i wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Galaretki agrestowe rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do wystudzenia. Umyte i osuszone winogrona układamy na masie jogurtowej lekko je wciskając. Ponownie wkładamy do lodówki, aż masa zetnie się jeszcze bardziej. Następnie na winogrona wykładamy tężejącą galaretkę agrestową. Wkładamy do lodówki na min. 4 godziny lub całą noc.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY