Poezja, poeta i towarzyszące im zjawiska w epoce romantyzmu.


Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Składniki: Spód: * 160 g he...
Waniliowe ptasie mleczko w ...
Słodkości <3 Raz spróbuj...
Ciasto latte machiato ♥♥♥ W...
Placki po węgiersku ♥♥♥ Naj...
Krakersik ♥♥♥ Pyszny bez pi...
Sałatka warstwowa z brokułe...
Mini tortille♥♥♥ Super pomy...
SERNIK SNICKERS! <3
mus Kinder Bueno <3
<...
SKŁADNIKI:

na trzy całkiem...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
Przepyszny kurczak w sosie ...
Składniki: •	3 banany, •	40...
Nalewka czekoladowa <3 P...
LIKIER KUKUŁKA ♥♥♥ Dziewczy...
Domowe Malibu&Advocat&a...
Czekoladowy mus z Baileys ♥...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
Sernik latte macchiato bez ...
Sernik latte macchiato bez ...
LIKIER Werther's Origi...
Likier Czekoladnica... Idea...
Placki po węgiersku ♥♥♥ Naj...
Kinder Country bez pieczeni...
Sernik latte macchiato bez ...
adusia3009

adusia3009

Dodane 14.01 o 12:44
Obserwuj
Krakersik ♥♥♥ Pyszny bez pieczenia !!! Składniki: 2 opakowania słodych krakersów, 1 litr mleka, 3/4 szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki mąki pszennej, 4 żółtka, 1 jajko, 100 g masła... Przygotować formę o wymiarach 20 x 28 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć spód krakersami. Przygotować budyń: 750 ml szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka zmiksować z jajkami, żółtkami i mąkami. Dodać do gotującego się mleka, miksując, aby nie powstały grudki. Ugotować gęsty budyń. Przestudzić. W misce utrzeć masło i dodawać małymi porcjami ostygnięty budyń. Masę budyniową podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć na spód, położyć kolejną warstwę krakersów, nałożyć resztę kremu, wierzch powykładać krakersami. Schłodzić w lodówce około 3 godziny (najlepiej całą noc).

Krakersik ♥♥♥ Pyszny bez pieczenia !

!! Składniki: 2 opakowania słodych krakersów, 1 litr mleka, 3/4 szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki mąki pszennej, 4 żółtka, 1 jajko, 100 g masła... Przygotować formę o wymiarach 20 x 28 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć spód krakersami. Przygotować budyń: 750 ml szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka zmiksować z jajkami, żółtkami i mąkami. Dodać do gotującego się mleka, miksując, aby nie powstały grudki. Ugotować gęsty budyń. Przestudzić. W misce utrzeć masło i dodawać małymi porcjami ostygnięty budyń. Masę budyniową podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć na spód, położyć kolejną warstwę krakersów, nałożyć resztę kremu, wierzch powykładać krakersami. Schłodzić w lodówce około 3 godziny (najlepiej całą noc).

Zgłoś naruszenie

Asiula8909x

pyszne.Wczoraj zrobilam nie ma juz połowy blachy. .

 |  10.02 o 19:02  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: