Krakersik ♥♥♥ Pyszny bez pieczenia !
!! Składniki: 2 opakowania słodych krakersów, 1 litr mleka, 3/4 szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki mąki pszennej, 4 żółtka, 1 jajko, 100 g masła... Przygotować formę o wymiarach 20 x 28 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć spód krakersami. Przygotować budyń: 750 ml szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka zmiksować z jajkami, żółtkami i mąkami. Dodać do gotującego się mleka, miksując, aby nie powstały grudki. Ugotować gęsty budyń. Przestudzić. W misce utrzeć masło i dodawać małymi porcjami ostygnięty budyń. Masę budyniową podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć na spód, położyć kolejną warstwę krakersów, nałożyć resztę kremu, wierzch powykładać krakersami. Schłodzić w lodówce około 3 godziny (najlepiej całą noc).
Polubili:
youaremyheart
glicynia
niewinnakarolcia
nati_68
agoosia67
frugusia
790581999
kamilatoja
slezak_24
KochamCi12
oraz 9 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają:
Asiula8909x
pyszne.Wczoraj zrobilam nie ma juz połowy blachy. .