Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

Idealne ciasto na pierogi
Bułeczki mleczne
...
...
Pierniki staropolskie
Ciasto orzechowe
Składniki: 
Bochenek włoski...
Pho ga
Sernik japoński
Miso ramen
Yakisoba
Tajskie chrupiące naleśniki
Zupa miso
Sajgonki
Naleśniki ryżowe
Bułeczki scones
Pineapple Upside-Down Mini-...
Ciasto bananowe
...
Kokosowe ptasie "mlecz...
czekoladowe listki
Wegańskie babeczki czekolad...
Taiyaki
Pancakes po japońsku
Domowe kajzerki
Krążki cebulowe (onion ring...
Maruszka77

Maruszka77 od Blackbirds

Dodane 22.03 o 16:52
Obserwuj
Krążki cebulowe (onion rings) Składniki: 2 duże cebule 2 jajka mąka bułka tarta (najlepiej domowa) odrobina mleka sól, świeżo zmielony pieprz olej do smażenia (ok. 0,5-1 l w zależności od naczynia, w którym smażymy) Cebulę obieramy, kroimy na plastry o grubości ok. 5 mm. Każdy plaster rozdzielamy na pojedyncze okręgi. W miseczce roztrzepujemy jajka z odrobiną mleka (ok. 2 łyżki), dodajemy szczyptę soli i pieprzu. W osobej misceczce wysypujemy mąkę, którą również solimy (dosyć mocno - ok. 1/2 łyżeczki) i dodajemy pieprzu. Pojedyncze krążki obtaczamy w mące, jajku i na koniec bułce tartej. Krążki smażymy w rozgrzanym oleju (krążki wkładamy jeśli po zanurzeniu zacznie tworzyć się "pianka"). Warto na spróbowanie usmażyć jednego, aby wiedzieć, czy dodać więcej soli i pieprzu czy też nie. Smażymy z obu stron, aż będą rumiane

Krążki cebulowe (onion rings) Składniki: 2 duże

cebule 2 jajka mąka bułka tarta (najlepiej domowa) odrobina mleka sól, świeżo zmielony pieprz olej do smażenia (ok. 0,5-1 l w zależności od naczynia, w którym smażymy) Cebulę obieramy, kroimy na plastry o grubości ok. 5 mm. Każdy plaster rozdzielamy na pojedyncze okręgi. W miseczce roztrzepujemy jajka z odrobiną mleka (ok. 2 łyżki), dodajemy szczyptę soli i pieprzu. W osobej misceczce wysypujemy mąkę, którą również solimy (dosyć mocno - ok. 1/2 łyżeczki) i dodajemy pieprzu. Pojedyncze krążki obtaczamy w mące, jajku i na koniec bułce tartej. Krążki smażymy w rozgrzanym oleju (krążki wkładamy jeśli po zanurzeniu zacznie tworzyć się "pianka"). Warto na spróbowanie usmażyć jednego, aby wiedzieć, czy dodać więcej soli i pieprzu czy też nie. Smażymy z obu stron, aż będą rumiane

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pysznosci pyszności *.* kuchnia <33 +49 innych
Zgłoś naruszenie

sysunia228

pycha !!!

 |  3.07 o 19:48  

domi16124

Ile czasu zajmuje ich przyrządzenie proszę o szybka odpowiedź !! ??? ;)

 |  23.06 o 16:30  

NatkaWariatka

robiłam ale radzę troszkę więcej solić;)

 |  21.06 o 19:52  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: