bettypasja

bettypasja

Dodane 20.04 o 20:58
Obserwuj
Krem botwinkowo-kokosowy 
z kiełkami 
Składniki :
1 pęczek botwinki z buraczkami 
4 młode ziemniaki 
1 ząbek czosnku 
3-4 plasterki imbiru 
1 łyżka masła 
2 szklanki domowego bulionu warzywnego lub drobiowego 
1 szklanka mleka kokosowego 1 opakowanie ulubionych kiełków (u mnie rzodkiewki ) Sól, pieprz 

Botwinkę myjemy, osuszamy, buraczki obieramy. 
Buraczki i łodyżki botwinki kroimy drobno. 
W garnku rozpuszczamy masło i przesmażamy przez 2 minuty pokrojone łodyżki i buraczki. 
Do buraczków dodajemy pokrojone w paseczki liście botwinki i pokrojone w kostkę ziemniaki – smażymy 3-4 minuty. 
Do warzyw dodajemy obrany ząbek czosnku i plasterki imbiru, podlewamy wszystko bulionem i gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut. Po tym czasie wlewamy mleko kokosowe i gotujemy kolejne 15 minut. 
Zupę odstawiamy aby lekko przestygła, blendujemy. Ponownie zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. (Ja dodałam jeszcze 2 łyżki barszczu czerwonego instant) 
Krem podajemy gorącą, posypaną kiełkami. (Ja dodałam grzanki) 
Smacznego

Krem botwinkowo-kokosowy

z kiełkami
Składniki :
1 pęczek botwinki z buraczkami
4 młode ziemniaki
1 ząbek czosnku
3-4 plasterki imbiru
1 łyżka masła
2 szklanki domowego bulionu warzywnego lub drobiowego
1 szklanka mleka kokosowego 1 opakowanie ulubionych kiełków (u mnie rzodkiewki ) Sól, pieprz

Botwinkę myjemy, osuszamy, buraczki obieramy.
Buraczki i łodyżki botwinki kroimy drobno.
W garnku rozpuszczamy masło i przesmażamy przez 2 minuty pokrojone łodyżki i buraczki.
Do buraczków dodajemy pokrojone w paseczki liście botwinki i pokrojone w kostkę ziemniaki – smażymy 3-4 minuty.
Do warzyw dodajemy obrany ząbek czosnku i plasterki imbiru, podlewamy wszystko bulionem i gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut. Po tym czasie wlewamy mleko kokosowe i gotujemy kolejne 15 minut.
Zupę odstawiamy aby lekko przestygła, blendujemy. Ponownie zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. (Ja dodałam jeszcze 2 łyżki barszczu czerwonego instant)
Krem podajemy gorącą, posypaną kiełkami. (Ja dodałam grzanki)
Smacznego

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY