
KREM BOUNTY
Masa kokosowa:
•50g wiórków kokosowych
•30g białej czekolady dobrej jakości (jak zwykle użyłam niemieckiej)
•50ml słodkiej śmietanki 30%
•50ml mleka
•30g masła
Masa czekoladowa:
•50g mlecznej lub gorzkiej czekolady
•25ml słodkiej śmietanki 30%
•1 łyżeczka masła
W garnuszku umieścić połamaną czekoladę, wlać śmietankę, dodać masło i podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż masa się rozpuści. Wstawić masę do lodówki.
W czasie, kiedy czekoladowa masa stygnie wziąć drugi garnuszek i dodać do niego wszystkie składniki na masę kokosową. Gotować całośc około 10 minut, cały czas powoli mieszając, aż kokos trochę zmięknie.
Słoiczek wyparzyć i nałożyć do niego połowę masy kokosowej, rozłożyć równomiernie masę czekoladową, wstawić na 10 minut do lodówki, po czym czynność powtórzyć dopełniając słoiczek do końca.
Krem przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Użytkownicy także przypinają: