Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Kostka egzotyczna - BEZ PIE...
Krem cappuccino
Składniki n...
Ciasto łaciate 

Składniki ...
Tort milka

(na dużą tortow...
rafaello bez pieczenia, coś...
BABECZKI KINDER BUENO Z CZE...
Ciasto grysikowe z truskawk...
Sernik na zimno

Sernik na ...
TARTA Z KREMEM MALINOWYM
Pr...
SEMIFREDDO MALINOWE Z WANIL...
....
sernik daim składniki na sp...
Warstwowy torcik na zimno
F...
WANILIOWY GOTOWANY SERNICZE...
Apetyczne, dzisiaj robiłam ...
- 1 duży dojrzały banan (na...
Teraz mój osobisty przepis ...
Składniki:

400 ml śmietany...
Składniki:

2 płaty ciasta ...
Składniki:

masa

200 g mas...
ciasto Optymisty
Orzeźwiają...
ORZEŹWIAJĄCY MUS - zajadała...
Biszkopt: 4 jaja, 2 łyżki c...
MUFFINKI Z PŁATKÓW OWSIANYC...
OMLET OWSIANY w kształcie s...
KOKOSOWY PUDDING JAGLANY NA...
martynaaa1212

martynaaa1212 od _justyna_

Dodane 17.07 o 16:36
Obserwuj
Krem cappuccino
Składniki na 4-6 porcji:
4 łyżeczki żelatyny
2 łyżeczki cukru wanilinowego lub waniliowego
250ml mocnej kawy
3 żółtka
80g cukru (użyłam jasnego brązowego)
250g śmietanki kremówki 30%
Do ozdoby:
200g schłodzonej śmietanki kremówki 30%
kakao lub kawa rozpuszczalna do posypania
ziarenka kawy w czekoladzie

1. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki wody (odstawić na około 10 minut).

2. Do miski przełożyć żółtka, wsypać cukier i dodać 6 łyżek kawy z 250ml. Następnie ubić mikserem, aż masa będzie kremowa i puszysta.

3. Pozostałą kawę przelać do rondelka, dodać cukier waniliowy i zagotować.

4. Do puszystej masy, ciągle ubijając mikserem, powoli wlewać gorącą kawę. Cały czas ubijać, aż masa będzie gęsta i ciągle puszysta. Dodać namoczoną żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Masę odstawić do przestygnięcia i na chwilę wstawić do lodówki, od czasu do czasu zamieszać.

5. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z tężejącym kremem. Przełożyć do szklaneczek i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

6. Przed podaniem ubić śmietankę kremówkę i ozdobić nią wierzch deseru, posypać kawą lub kakao, poukładać czekoladowe ziarenka kawy.
Deser przechowywać w lodówce.

Krem cappuccino

Składniki na 4-6 porcji:
4 łyżeczki żelatyny
2 łyżeczki cukru wanilinowego lub waniliowego
250ml mocnej kawy
3 żółtka
80g cukru (użyłam jasnego brązowego)
250g śmietanki kremówki 30%
Do ozdoby:
200g schłodzonej śmietanki kremówki 30%
kakao lub kawa rozpuszczalna do posypania
ziarenka kawy w czekoladzie

1. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki wody (odstawić na około 10 minut).

2. Do miski przełożyć żółtka, wsypać cukier i dodać 6 łyżek kawy z 250ml. Następnie ubić mikserem, aż masa będzie kremowa i puszysta.

3. Pozostałą kawę przelać do rondelka, dodać cukier waniliowy i zagotować.

4. Do puszystej masy, ciągle ubijając mikserem, powoli wlewać gorącą kawę. Cały czas ubijać, aż masa będzie gęsta i ciągle puszysta. Dodać namoczoną żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Masę odstawić do przestygnięcia i na chwilę wstawić do lodówki, od czasu do czasu zamieszać.

5. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z tężejącym kremem. Przełożyć do szklaneczek i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

6. Przed podaniem ubić śmietankę kremówkę i ozdobić nią wierzch deseru, posypać kawą lub kakao, poukładać czekoladowe ziarenka kawy.
Deser przechowywać w lodówce.

Zszywka przypięta także na tablicach:
słodko słodko .słodkości PYCHA!!! Na słodko +50 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: