Sprawdzanie pisowni- od czego zacząć i z jakich narzędzi online skorzystać?


Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

Kluski kładzione
Nutella domowa
sałatka gyros
Orientalny kurczak
pasta kanapkowa z tuńczyka ...
Portugalska pasta z sardyne...
Pasta à la humus z soczewic...
Pasta jajeczna z musztardą ...
Pasta z suszonych pomidorów...
Pyzy
Przyprawa do Shoarmy z kurc...
najprostsza szarlotka-sucha...
obiad warzywny z soczewicą
Krem cappuccino
Składniki n...
serniczki malinowe na zimno
Pieczone Łodzie Jajeczne Sk...
papryka faszerowana soczewicą
Bananowa kawa. Banana blend...
lasagna dietetyczna
Tiramisu owocowe.
Przepis p...
Składniki:  *200ml (niepełn...
pasta z soczewicy
Pasztet z soczewicy i piecz...
Lasagne z soczewicą czerwoną
zupa z soczewicy 
Składniki...
Zapiekanka

Pomidorki kokta...
alexiaaa86

alexiaaa86 od LolkiKentaki

Dodane 13.07 o 11:42
Obserwuj
Krem cappuccino
Składniki na 4-6 porcji:
4 łyżeczki żelatyny
2 łyżeczki cukru wanilinowego lub waniliowego
250ml mocnej kawy
3 żółtka
80g cukru (użyłam jasnego brązowego)
250g śmietanki kremówki 30%
Do ozdoby:
200g schłodzonej śmietanki kremówki 30%
kakao lub kawa rozpuszczalna do posypania
ziarenka kawy w czekoladzie
1. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki wody (odstawić na około 10 minut).

2. Do miski przełożyć żółtka, wsypać cukier i dodać 6 łyżek kawy z 250ml. Następnie ubić mikserem, aż masa będzie kremowa i puszysta.

3. Pozostałą kawę przelać do rondelka, dodać cukier waniliowy i zagotować. 

4. Do puszystej masy, ciągle ubijając mikserem, powoli wlewać gorącą kawę. Cały czas ubijać, aż masa będzie gęsta i ciągle puszysta. Dodać namoczoną żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Masę odstawić do przestygnięcia i na chwilę wstawić do lodówki, od czasu do czasu zamieszać. 

5. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z tężejącym kremem. Przełożyć do szklaneczek i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

6. Przed podaniem ubić śmietankę kremówkę i ozdobić nią wierzch deseru, posypać kawą lub kakao, poukładać czekoladowe ziarenka kawy.
Deser przechowywać w lodówce.

Krem cappuccino

Składniki na 4-6 porcji:
4 łyżeczki żelatyny
2 łyżeczki cukru wanilinowego lub waniliowego
250ml mocnej kawy
3 żółtka
80g cukru (użyłam jasnego brązowego)
250g śmietanki kremówki 30%
Do ozdoby:
200g schłodzonej śmietanki kremówki 30%
kakao lub kawa rozpuszczalna do posypania
ziarenka kawy w czekoladzie
1. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki wody (odstawić na około 10 minut).

2. Do miski przełożyć żółtka, wsypać cukier i dodać 6 łyżek kawy z 250ml. Następnie ubić mikserem, aż masa będzie kremowa i puszysta.

3. Pozostałą kawę przelać do rondelka, dodać cukier waniliowy i zagotować.

4. Do puszystej masy, ciągle ubijając mikserem, powoli wlewać gorącą kawę. Cały czas ubijać, aż masa będzie gęsta i ciągle puszysta. Dodać namoczoną żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Masę odstawić do przestygnięcia i na chwilę wstawić do lodówki, od czasu do czasu zamieszać.

5. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z tężejącym kremem. Przełożyć do szklaneczek i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

6. Przed podaniem ubić śmietankę kremówkę i ozdobić nią wierzch deseru, posypać kawą lub kakao, poukładać czekoladowe ziarenka kawy.
Deser przechowywać w lodówce.

Zgłoś naruszenie

Daria

czemu nie widać całego przepisu ??

 |  19.06 o 19:07  

elbrudka

mniam mniam

 |  6.12 o 19:13  

konto-usunięte

o mniammmm

 |  10.11 o 17:33  

kaarolaas

mmmm. :*

 |  2.11 o 17:42  

MarinQuest

w przyszlym tygodniu zrobie dla gosci :)

 |  19.10 o 21:25  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: